Glas Javnosti

HRVAT MEĐU DELFINIMA: Igrao je za i za Hrvatsku, a sada će igrati protiv nje

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Vaterpolo klasik na SP u Mađarskoj zakazan je za 16 sati, a naša ekipa je, prema kladionicama, veliki favorit. Hrvatski mediji pišu da izabranici Ivice Tucka totalni autsajderi i da bi sve osim pobede Srbije predstavljalo veliko iznenađenje.

Tema u Hrvatskoj pred ovaj meč je i Marko Radulović, Riječanin koji je 2018. godine prihvatio poziv Vaterpoo saveza Srbije i priključio se našoj mladoj reprezentaciji.

Danas je član seniorske selekcije Srbije i prvi put će igrati protiv zemlje u kojoj se rodio. 

- Za mlađe hrvatske selekcije igrao sam i na Svetskom prvenstvu. Međutim, dve godine me tadašnji selektor Joško Kreković nije pozivao. Kada sam 2018. iz Primorja prešao u Vojvodinu, čekao sam još godinu dana - rekao je svojevremeno Radulović, prenosi Index.hr, i dodao:

- Nije me zvao niko iz Hrvatske. Ni iz Saveza, ni iz klubova, ni neko od saigrača. Zaključio sam da uopšte ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije. Sada sam pozvan i u A srpsku selekciju i prihvatio sam taj poziv. 

Radulović je pre toga igrao za hrvatske mlađe selekcije, a poslednji nastup upisao je 2017. godine pre nego što je otišao u Novi Sad. Tadašnji selektor hrvatske juniorske reprezentacije Joško Kreković rekao je da su zvali Radulovića, ali da im je njegova majka rekla da se on već odlučio za Srbiju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR