Glas Javnosti

Hamilton bi mogao da promeni tim? Nude mu vrtoglavu cifru za potpis

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Pošto mu ugovor ističe na kraju sezone, Ferari mu nudi 40 miliona za prelazak u njihove redove.

Proslavljeni vozač Mercedesa, Luis Hamilton, sedmostruki osvajač šampionata u Formuli 1, mogao bi da od sledeće sezone nastupa za Ferari.

Legendarni vozač koji od 2013. godine nastupa za Mercedes, u kom je osvojio svojih šest od ukupno sedam titula u šampionatu, trenutno odugovlači sa potpisivanjem novog ugovora.

Dok i sam Hamilton i šef Mercedesa Toto Volf ističu da je potpis novog ugovora formalnost, Ferari je spreman da to iskoristi i pokvari posao unosnom ponudom.


Kako Dejli Mejl saznaje, Ferari nudi 40 miliona funti, a predsednik tima navodno je u kontaktu sa Britancem oko zaključenja posla.

Navodi se i da je jedan od mogućih scenarija da Hamilton zameni Šarla Leklera, što bi predstavljalo razmenu, jer bi vozač iz Monaka prešao u Mercedes, gde bi vozio u timu sa Džordžom Raselom.

Druga, znatno povoljnija varijanta, bi bila da i Lekler i Hamilton nastupaju od naredne sezone za Ferari, u tom slučaju mesta ne bi bilo za španskog vozača Karlosa Sainsa.

Sa trenutnim primanjima od 40 miliona funti, novac ne bi bio preovlađujući faktor u donošenju odluka.

Umesto toga, konkurentnost Mercedesa i Ferarija bila bi znatno veća u odnosu na lidera Red Bul, jer Hamilton "juri" svoju osmu titulu u jednoj od svojih poslednjih sezona u "najbržem cirkusu na svetu."

Mercedes je dominirao od 2014. do 2021. sa osam konstruktorskih titula u nizu, da bi u sezoni 2022. napravio korak unazad, Ferari je tada izbio u prvi plan, i ako se ove sezone prilično mučio i pored toga što je Fred Vaser zamenio Matiju Binota na mestu šefa tima.


Sa druge strane, Mercedes je spreman da unese inovacije za ovonedeljnu trku u Monaku - novi pod, dizajn... Izmene su trebale da se dese prošle nedelje u Imoli u trci za veliku nagradu Emilije Romanje, ali ona je odložena zbog poplava koje su zadesile taj deo Italije.

Hamilton je u prošlosti tačnije 2019. godine bio povezivan sa Ferarijem, međutim tada do zaključenja posla nije došlo.

- Mislim da se prelazak u Ferari neće desiti. Uvek sam imao pozitivno mišljenje o njima. Gledao sam Mihaela (Mihael Šumaher prim. aut.) kako pobeđuje tamo. Uvek sam bio navijač Ferarija. Sećam se da je jedan od prvih automobila koje sam kupio bio Ferari. Mislim da je to legendarni tim i brend, posebno - govorio je tada Hamilton.

Na listi naboljih vozača Formule 1 svih vremena, Hamilton sa sedam titula deli prvo mesto sa legendarnim članom Ferarija Mihaelom Šumaherom.

Hamilton trenutno zaostaje za liderom šampionata Maksom Ferštapenom 69 bodova, posle samo pet trka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR