Glas Javnosti

GUVERNERKA TOKIJA ODLUČNA: Olimpijada će biti sledeće godine PO SVAKU CENU!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Olimpijske igre će se održati u Tokiju 2012. godine, izjavila je guvrenerka Tokija Juriko Koike.

U Japanu je ovog meseca zabeležen porast broja zaraženih, koji premašuje 2.000 slučajeva dnevno, dok Vlada pokušava da uravnoteži preventivne mere i poslovne aktivnosti, a da ne nanosi štetu ekonomiji pogođenoj pandemijom.

-Kao grad domaćin, odlučna sam da ostvarim Olimpijske igre, po svaku cenu, rekla je Koike na konferenciji za novinare.

Ona je to rekla nedelju dana pošto je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah posetio Tokio, gde je održao seriju razgovora sa japanskim zvaničnicima, uključujući i guvernerkom, da pokažu odlučnost da organizuju Igre.

Koike je rekla da je široka upotreba zaštitnih maski među stanovništvom jedna od najefikasnijih mera bezbednosti, koja je poštedela Japan od velike stope infekcija koje su izbile u SAD i Evropi.

Ona je dodala da su mnogi Japanci nošenje maski doživeli kao "moralnu dužnost", u pokušaju da sarađuju u naporima na prevenciji bolesti.

Nedavni porast broja zaraženih u Japanu mogao bi da dovede u pitanje planove za održavanje Olimpijskih igara, koje bi trebalo da počnu 23. jula.

Bah je rekao da će učesnici Igara biti podstaknuti da se vakcinišu, kako bi zaštitili japansku javnost, ali nije jasno kako bi se to rešilo ako dođe do većeg porasta broja zaraženih u toj zemlji.

Prema podacima zaključno sa ponedeljkom, u Japanu je zabeleženo 134.000 slučajeva zaraze koronavirusom, uz gotovo 2.000 smrtnih slučajeva.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR