Glas Javnosti

FORMULA JEDAN: Ludnica u Munđelu, ishod isti, Hamilton niže trijumfe! Još korak ostao do Šumahera... (VIDEO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Luis Hamilton slavio je na trci za Veliku nagradu Toskane koja je vožena na čuvenoj stazi Munđelo. Devetu trku ovogodišnjeg šampionata obeležio je veliki broj incidenata, ali i prilazak Hamiltona na samo pobedu zaostatka u odnosu na Mihaela Šumahera.

Hamilton je po 90. put prošao prvi kroz cilj, pa će za sedam dana u Sočiju imati priliku da se izjednači sa legendarnim Nemcem.

Drugo mesto zauzeo je Hamiltonov kolega Valteri Botas, a Aleksander Albon u Red Bulu je kroz cilj prošao treći.

Sam početak trke doneo je slabiji start Hamiltona i sjajnu reakciju Botasa koji ga je pretekao, ali je nedugo potom na stazu izašlo vozilo bezbednosti zbog sudara Sebastijana Fetela i Karlosa Sajnca. Takođe, probleme su u tim momentima imali Maks Ferštapen iz Red Bula, kao i prošlonedeljni pobednik Pjer Gasli. 

U sedmom krugu vozilo bezbednosti je napustilo stazu, ali je maltene odmah po izlasku došlo do novog incidenta u kom su učestvovali Kevin Magnusen iz Hasa, Nikola Latifi iz Vilijamsa, vozač Alfa Romea Antonio Đovinaci, te Sajnc, zbog čega je istaknuta crvena zastava a trka prekinuta.

Pola sata kasnije trka je nastavljena, a Hamilton pretekao Botasa i zaseo na čelo. Drugi prekid dogodio se u 43. krugu kada je Strol izleteo sa staze zbog čega su mu pukli pneumatici, ali je Britanac bez ikakvog problema zadržao prvo mesto i došao do šeste pobede, zbog čega ima 190 bodova, 55 više od drugoplasiranog Botasa, a 80 u odnsou na Ferštapena. 

Naredna trka na programu je za dve nedelje u Rusiji.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR