Glas Javnosti

FJURIJEV OTAC O USIKU: Brka je pohlepan, ali Tajson bi ga prebio jednom rukom

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Džon Fjuri, otac britanskog boksera Tajsona Fjurija, govorio je žestoko o Ukrajincu Aleksandru Usiku i optužio ga za pohlepu jer je „minirao“ veliki bokserski spektakl koji je bio planiran u Londonu.

U martu su menadžmenti Fjurija i Usika dogovorili da se 29. aprila na „Vembliju“ održi borba za apsolutnog prvaka sveta, ali je Ukrajinac, potom, izigrao taj dogovor.

„Precenjen je. Moj sin mu je ponudio ogroman ček za meč na Vembliju. Najveću zaradu u životu, a šta je on uradio? Zaneo ga je saudijski novac i sve je potom svalio na nas, kao da smo mi krivi što su pregovori propali“, rekao je Džon Fjuri.

Popularni „Džipsi Džon“ priznaje da finansijski nisu mogli da se nose sa Sudijcima.

„Usik je odabrao saudijski novac, iako je prvobitno pristao na naše uslove. Ovi su mu dali 40, 50 ili 70 miliona dolara. Brka je pohlepan. Nemam ni gram sumnje da bi ga Tajson pobedio jednom rukom“, zaključio je Fjurijev otac.

Podsetimo, Aleksandar Usik je šampion sveta u verzijama IBF, VBA i VBO, dok je Tajson Fjuri krajem prošle godine odbranio titulu u verziji VBC, pošto je pobedio sunarodnika Dereka Čisoru.

Još od tog meča počeli su da se „kače“ i prozivaju javno iščekujući veliki meč.

„Usik, ti si sledeći. Da, da, ti mali patuljku. Sredio sam jednog Ukrajinca, Klička, sad mi ostaješ ti“, poručio je svojevremeno Fjuri.

Ukrajinac mu je tada smireno odgovorio.

„Ništa nisam rekao Fjuriju posle njegovog sparinga sa Derekom Čisorom. Bilo mu je potrebno malo oduška, videlo se to po besu u njegovim očima. A ja želim titulu apsolutnog šampiona. Ljudi žele da vide tu borbu i svejedno mi je gde, može i u Londonu“, rekao je Usik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR