Glas Javnosti

Ferari ne štedi pare na Hamiltona

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Luis Hamilton, vozač Formule 1, po završetku sezone 2024 bolid Mercedesa zameniće Ferarijevim, a poznato je koliko će zarađivati u redovima "skuderije".

Kako je preneo italijanski novinar Đulijano Dučesa, saradnik Korijere dela Sera i urednik portala Formula 1A.uno, inače jedan od najpouzdanijih „insajdera“ koji prate najbrži cirkus na svetu, Ferari je u pregovore sa 39-godišnjim vozačem iz Velike Britanije ušao spreman da ispuni svaku želju koju Hamilton stavi pred njih.

U „skuderiji“ su želeli da izbegnu sudbinu nekih ranijih pregovora, kada je dogovor sa Hamiltonom izmicao, ali su se ovog puta u Ferariju potrudili da Hamiltonu ponude sumu koju nije mogao da odbije.

Prema dostupnim informacijama, on je od Mercedesa prošle sezone dobio 35 miliona, slično bi trebalo da bude i 2024, dok će u Ferariju od 2025. godine godišnje zarađivati vrtoglavih 100 miliona dolara godišnje.

Tako će prihodovati skoro tri put više u odnosu na period u Mercedesu, a skoro duplo više u odnosu na Maksa Ferštapena, vozača Red Bula i trostukog uzastopnog prvaka sveta.

U Ferariju, čini se, imaju nameru da prekinu niz Red Bula i dominaciju Ferštapena, pa ne žale sredstava kako bi za volan „konjića“ doveli najbolje što ovaj sport može da pruži.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR