Glas Javnosti

DŽO DŽOJS: Nokautirao bih i Frenklina i Džošuu

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Britanski bokser teške kategorije Džo Džojs neporažen je u profesionalnom ringu i posle nekoliko sjajnih pobeda došao je do samog vrha divizije. Nema sumnje da ga očekuju velike borbe, a posle povratka u ring Entonija Džošue, Džojs nije bio impresiniran onim što je video.

Džošua, nekada dvostruki prvak sveta, savladao je Džermejna Frenklina jednoglasnom odlukom sudija posle 12 rundi u kojima je definitivno bio bolji, ali nije briljirao.

“Kada pogledam kako su se borili Džošua i Frenklin, smatram da bih ih obojicu nokautirao. Svakako bih nokautom zaustavio Frenklina, a i Džošua deluje da je zreo da bude nokautiran. Džošua nije bio sjajan, ali je pobedio. Mislim da je Džošua regresirao – nedostaju mu kombinacije. Pokušava samo sa po jednim udarcem. Mislim da će Džošuin naredni rival biti Dilijan Vajt”, kazao je Džo Džojs, koji će svoju narednu borbu imati 15. aprila u londonskoj “O2 areni”, a rival će mu biti Kinez Žilei Žang.

Džojs u profesionalnoj karijeri ima 15 pobeda u isto toliko boravaka u ringu, a 14 je završio nokautom. Ima iza sebe Džojs i impresivnu amatersku karijeru, tokom koje je 2016. godine osvojio i olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru.



Posle pobede nad Frenklinom Džošua kao profesionalac ima 25 pobeda (22 KO) i 3 poraza i nada se da će ponovo biti u opticaju za velike mečeve. Bio je olimpijski šampion 2012. godine u Londonu, a bez šampionskih pojaseva ostajao je dvaput. Prvi put ga je 2019. godine šokirao Endi Ruiz junior, a zatim je izgubio titule u borbi sa Aleksandrom Usikom, koji ga je potom porazio i u revanšu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR