Glas Javnosti

DVA ZLATA ZA SRPSKE STRELCE: Kakav dana za naše sportiste, ispisuje se istorija!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Srpski strelci uspešno su nastavili sa uspesima na velikim takmičenjima u 2022.godini, ovosezonskih ISSF Gran pri turnira u januaru i već na početku Svetskog kupa u Bakuu osvojili su dve zlatne medalje.

Lazar Kovačević je trijumfovao u prvom finalu turnira u Bakuu – u gađanju vazdušnom puškom. Tačku na uspešan dan stavio je Damir Mikec, koji je stigao do najsjajnijeg odličja u takmičenju vazdušnim pištoljem.

Kovačević je danas u finalu savladao Hrvata Mirana Maričića sa 16:14 i tako stigao do prvog zlata u Svetskom kupu u karijeri. Ujedno, današnji trijumf je Kovačevićeva prva pojedinačna medalja na velikim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji. Do sada je osvajao odličja kao član miks para i ekipe Srbije.


Damir Mikec je u dvoboju za zlato opravdao ulogu favorita. Od početka je vodio i slavio sa slavio sa 17:9 i osvojio treću medalju na velikim takmičenjima u poslednjih osam dana. Pred odlazak u Baku, na ISSF Gran pri turniru u Granadi je stigao do pojedinačnog srebra i do zlata u miksu sa Zoranom Arunović

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR