Glas Javnosti

DUPLO SLAVLJE U SRBIJI: Idemo i na Evropsko prvenstvo, i golman zabio gol

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Posle fudbalera koji idu na Mundijal, obradovali nas i futsaleri. Futsal reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Holandiji, pošto je danas u Minsku i u revanš meču baraža savladala selekciju Belorusije rezultatom 3:2. Podsetimo, u prvom meču u Kragujevcu naš tim je slavio sa 3:1 i ukupnim rezultatom 6:3 dobio je ovaj dvomeč sa Belorusima.

Kako se i očekivalo, domaća selekcija Belorusije pokušala je danas da od samog početka izvrši pritisak i smanji zaostatak iz prvog meča, ali naš tim je uspeo da odbije te njihove prve nalete, uz odličnog Momčilovića na golu.

A onda, kada je taj pritisak malo popustio, reprezentacija Srbije je preuzela kontrolu i lepim golom Dragana Tomića povela u 12. minutu. Bio je to odličan šut sa desetak metara u donji desni ugao - neodbranjivo.

Samo pet minuta kasnije, pravu golčinu je postigao naš golman Nemanja Momčilović! Preko celog terena je šutirao, lopta je zakačila prečku protivničkog gola i odbila se u mrežu - 2:0!

Posle sedam minuta igre u drugom poluvremenu, još jednom je proradila dalekometna paljba našeg tima. Doduše, ovoga puta je gol Belorusije bio prazan, jer su domaći napadali sa golmanom u polju, ali su izgubili loptu do koje je došao Rakić i maltene kao Momčilović preko celog terena poslao loptu u mrežu - 3:0. Tim golom su i definitivno rešene sve dileme oko plasmana na Evropsko prvenstvo.

Očekivano, došlo je kasnije i do malog opuštanja našeg tima, pa je selekcija Belorusije uspela da pet minuta pre kraja smanji na 3:1 golom Seljuka koji je zahvatio jednu odbijenu loptu posle intervencije golmana Momčilovića i poslao je u mrežu.

Malo je nedostajalo da naš golman bude i dvostruki strelac u ovom meču, tri i po minuta pre kraja je imao još jedan odličan pokušaj, ali je ovoga puta bio zamalo neprecizan.

U samom finišu meča, domaći su uspeli da dodatno ublaže poraz preciznim udarcem Krikuna iskosa sa leve strane, za konačnih - 3:2.

Već je poznato da će se reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu takmičiti u grupi u Amsterdamu protiv domaće Holandije, zatim Ukrajine i aktuelnog svetskog prvaka Portugalije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR