Glas Javnosti

Dostignuća i medalje u Ligi Šampiona vrhunska promocija džuda i Srbije

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

,,Ovo su dani za istoriju", rekao je Todorov.

Predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov, potpredsednik novog klupskog prvaka Evrope ODŽK Beograd Želimir Radonjić i predsednik osvajača bronzane medalje, Džudo kluba Crvena zvezda Stojan Vujko, poručili su danas da je organizacija završnog turnira Lige šampiona i osvajanje medalja predstavljala najbolju promociju Srbije i džuda kao sporta.


- Ovo su dani za istoriju. Dva džudo kluba iz Beograda, iz naše lepe i nepobedive Srbije, su među tri najbolja kluba u Evropi. Čestitam i jednima i drugima na velikom uspehu. Mnogi su titulu ODŽK Beograda proglasili senzacijom, a ja ću da kažem da je to podvig. Čestitam i Crvenoj zvezdi koja je osvojila sedmu medalju na velikoj sceni u poslednjih 10 godina. Ovo je dokaz da je iza nas dobar rad, kako u Savezu tako i u klubovima - rekao je Todorov na konferenciji za medije u Beogradu.


Todorov je posebno istakao da je ponosan na činjenicu da je finalu prisustvovalo 8.170 gledalaca, koji su dali poseban doprinos spektaklu. Dodao je i da je ponosan što je Savez u isto vreme organizovao i 75. evropski Kongres i finale Lige šampiona.

- Pokazali smo još jednom organizacione sposobnosti i poslali jednu divnu sliku u svet. Dobili smo pohvale da je ovo najbolje organizovana završnica takmičenja u poslednjih 10 godina - dodao je Todorov.

Todorov se posebno zahvalio medijima na podršci je dodao i da će Džudo savez Srbije u saradnji sa DŽK Crvena zvezda učiniti sve da posle finala Lige šampiona u Parizu 2024. godine učini sve da se finalni turnir vrati u Beograd već 2025. godine. Dodao je i da će džudo imati osam predstavnika na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine i da se nada da će neko od njih osvojiti medalju. Naša država nije osvojila olimpijsku medalju od 1980. godine i Radomira Kovačevića koji je u Moskvi osvojio bronzu.


Takođe je istakao da će novi klupski šampion Evrope dobiti od Saveza nove strunjače za trening, a da će stare biti donirane nekom manjem beogradskom klubu.

Potpredsednik ODŽK Beograd Radonjić rekao je da je njegov klub sad dokazao da je veliki.

- Slažem se sa predsednikom Saveza da je ovo podvig. Niko posle ovoga više ne može da kaže za nas da smo mali klub, mi smo veliki klub, mi smo ispisali istoriju zajedno sa Crvenom zvezdom. Nadam se da će ova dostignuća biti podstrek za druge. na ovakvim takmičenjima pobeđuju kvalitet, motivacija i srce, sve se složilo. Mi smo kao klub sad doživeli medijsku pažnju, do sad niko nije čuo za nas i nadam se da će nas ugostiti predsednik države - rekao je Radonjić.


Predsednik Džudo kluba Crvena zvezda Vujko rekao je da njegov klub potvrdio kontinuitet rezultata na velikim takmičenjima.

- Prvenstveno, želeo bih da čestitam ODŽK Beogradu na istorijskom uspehu, pokazali su zajedno sa nama da su snovi ostvarivi, da Liga šampiona nije nešto što je mit i gde ne mogu da se osvajaju odličja. Čestitam i mojim džudistima koji su se prikazali u odličnom svetlu. Crvena zvezda je kao klub potvrdila da je kontinuirano u vrhu evropskog klupskog džudoa. Mi od 2014. godine, kad smo krenuli sa takmičenjima u Ligi Evrope, osvojili smo bronzu pa zatim 2016. i srebro, od 2017. godine se takmičimo u Ligi šampiona, gde smo prvi put bili peti, a posle toga sve do danas osvajamo što srebrna, što bronzana odličja.


Posebno je Vujko pričao o dešavanjima na finalnom turnira u Ligi šampiona.

- Nismo imali tu sportsku sreću da uđemo u finale. Džudo je nepredvidiv sport, zato je i zanimljiv za gledanje. Bilo je mnogo favorita na ovom takmičenju, ali je na kraju pobedio onaj ko je imao najviše koncentracije i najbolju volju. Sama organizacija takmičenja je bila fenomenalna, veliki broj navijača na tribinama je pokazatelj snage našeg sporta i našeg Saveza. Hvala medijima na velikoj pažnji koja je data našem sportu i nadam se da će se to i nastaviti. Džudo je viteški sport koji ne prepoznaje konkurenciju, svi smo partneri, u radu u džudou, zato danas i sedimo ovde svi zajedno i radujemo se zajedno našim uspesima - dodao je Vujko.


Na konferenciji za medije bili su prisutni i treneri ODŽK Beograda i Crvene zvezde, Slaviša Nerandžić i Vladimir Jovičić, kao i kapiteni ekipa Aleksandar Nerandžić i Bojan Došen.


Glas javnosti/D03S 






BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR