Glas Javnosti

Delfini slomili otpor Japana

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Japan sa 16:10 (3:3, 3:2, 7:2, 3:3) u osmini finala Svetskog prvenstva. Rival za mesto u polufinalu biće selekcija Italije. Četvrtfinalni duelu su na programu 25. jula.

Golove za Srbiju postigli su Marko Radulović i Strahinja Rašović po tri, Nemanja Ubović, Radomir Drašović i Đorđe Lazić po dva, Đorđe Vučinić, Nikola Jakšić i Vuk Milojević po jedan. Najefikasniji u sastavu Japana bili su Inabe sa četiri, odnosno  Adaki i Vanabe sa po dva gola

Kao što se i očekivalo Srbija je imala velikih problema sa Japancima, do fanatizma borbenih, koji su imali i veliku podršku sa tribina. Na kraju prve deonice na semaforu je pisalo 3:3.

Japan je vodio sa 2:0, Srbija sa 3:1, a Japanci u ovom periodu nisu iskoristili peterce. Golove za Srbiju postigli su Strahinja Rašović (dva) i Vuk Milojević. Strelci za Japana koji silno napreduje iz godine u godinu bili su Inaba (dva) i Vatanabe.


Ravnopravna borba je nastavljena i tokom druge deonice, a blagu prednost je imala Srbija – 6:5. Nikola Jakšić je doneo prednost Srbiji – 4:3, izjednačio je Inaba. Nemanja Ubović je pogodio za 5:4, Adači za 5:5. Prednost Srbiji uoči drugog poluvremena doneo je Strahinja Rašović – 6:5.

Početkom treće deonice Japana je u režiji sjajnog Inabe. Marko Radulović je odgovorio već u sledećem napadu – 7:6. Radulović je doneo Srbiji dva gola više – 8:6. Japan se nije predavao, Suzuki je smanjio na 7:8, ali je već u sledećem napadu siguran bio Nemanja Ubović – 9:7. Srbija je posle gola Đorđa Lazića stigla do 10:7, u tom momentu je krenula ka pobedi i četvrtfinalu.


Đorđe Vučinić je pogodio za 11:7 i bilo je jasno da Japancima treba čudo kako bi stigli do iznenađenja i pobede. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta, objektivno bolja Srbija je stigla među osam najboljih selekcija, nastavlja borbu za pobedničko postolje.

U ostalim mečevima osmine finala, Crna Gora je pobedila Hrvatsku sa 13:12, SAD je slavila protiv Kanade sa 13:10, a Francuska protiv Australije sa 11:8. U četvrtfinalu snage će odmeriti: Srbija – Italija, Crna Gora – Grčka, Mađarska – SAD, Španija – Francuska.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR