Glas Javnosti

Delfini posle mnogo muke pregazili Japance

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Srbija pobedom započela takmičenje na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Nije ova Srbija na nivou "one". Zlatne, uspešne, proslavljene. Ali, nova generacija polako krči put ka vrhu. Trenutno na Svetskom prvenstvu u Dohi koje je otvoreno pobedom nad Japanom - 17:10!

Velike probleme su izabranici Uroša Stevanovića imali u prvom poluvremenu sa žilavim i borbenim Japancima.


Maltene uvek tako i bude. Azijska selekcija na borbenost i svečanost odigra dobro prvi deo igre, a onda kao po nekom pravilu usledi pad. Tako je bilo i danas što je Srbija iskoristila.


(Foto: Jutjub)

Šokantno je počeo meč za našu selekciju pošto je Japan poveo sa čak 3:1! Araki, Takata i Date su mučili "delfine" sve dok čep nije probio Dušan Mandić.

Upravo njegovim pogotkom je inicirana serija od 4:0. Odbrana je podigla nivo, napad je proradio i Srbija je na prvi predah otišla sa golom prednosti.


Tamo gde smo stali u prvoj četvrtini smo nastavili i u drugoj. Jakšić je sa dva pogotka doneo 6:3 "delfinima". Igralo se maltene gol za gol sve do kraja prvog poluvremena (8:7).

A onda, srpski tajfun je proradio. Uraganski je Stevanovićeva četa odigrala u trećem periodu. Rešila taj deo igre sa 5:1 i praktično slomila otpor Japanaca.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR