Glas Javnosti

DEJAN SAVIĆ IMA NOVI KLUB

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Dejan Savić, legenda srpskog i svetskog vaterpola, preuzeo je Slijemu, klub sa Malte. Savić će zameniti španskog trenera Beta Fernandesa i odmah će preuzeti kontrolu nad timom. Fernandezsje bio primoran da napusti posao prošle nedelje iz ličnih razloga, a klub je već najavio da će se on vratiti u Španiju na duži period.

- Slijema sa zadovoljstvom objavljuje da je Dejan Savić imenovan za glavnog trenera kluba. Dejanu Saviću nije potrebno predstavljanje, jer je trenutno jedan od najboljih vaterpolo trenera na svetu. Nakon sjajne igračke karijere, u kojoj je i dalje rekorder po broju nastupa kao reprezentativac Srbije, počeo je uspešnu trenerskku karijeru. Selektor Savić uveo je reprezentaciju Srbije u zlatnu eru, osvojivši dve zlatne olimpijske medalje, tri Evropska prvenstva, šest Svetskih liga i jedno Svetsko prvenstvo. 

- To ga je učinilo jednim od najuspešnijih trenera u istoriji modernog vaterpola. Dolazak Savića je najnoviji dolazak čoveka visokog profila u klub pošto su Plavi već dogovorili dolazak dve zvezde u klub za nacionalno prvenstvo. U stvari, Slijema je već dovela Andriju Prlainovića i ruskog strelca Dmitrija Holoda. 

- Prlainović je jedan od najuspešnijih igrača i nekoliko godina radio je pod Savićevim komandom, posebno je važno što je bio sastavni deo olimpijskih reprezentacija Srbije 2008, 2012, 2016. i 2020. godine, osvojivši dve zlatne i dve bronzane medalje. Prlainović je 2012. bio najbolji strelac Olimpijskih igara sa 22 gola. Na međunarodnom nivou, Andrija je takođe pomogao reprezentaciji Srbije da osvoji dva svetska i pet evropskih prvenstava - navodi sportsdesk.com.mt. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR