Glas Javnosti

DATUNAŠVILI PRVAK SVETA! Srpskom rvaču ZLATO u Oslu

Ostali sportovi
Autor: (Glas javnosti)

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurab Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma. U finalnom meču, kojim je zatvoren šampionat sveta u Oslu, Datunašvili je savladao Belorusa Maskeviča sa impresivnih 9:1.

Ovom medaljom, jubilarnom 100. u istoriji srpskog rvanja na najvećim takmičenjima, Datunašvili je na najlepši način spustio zavesu na uspešnu 2021. godinu u kojoj je prvo u martu u Varšavi postao prvak Evrope da bi na Letnjim OI u Tokiju osvojio bronzanu medalju. 

U norveškoj prestonici je do finalne borbe stigao pobedama protiv Rusa Milada Alirzaeva 4:3, Gruzijca Lašu Gobadzea sa 2:1, dok je u polufinalu bio bolji od Rajbeka Bisultanova rezultatom 5:1. 

Osvajanjem zlatne medalje Datunašvili je zaokružio fantastičnu takmičarsku sezonu tokom koje je uz svetsku titulu, osvojio i evropsku u Varšavi, kao i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

Zlato Datunašvilija je jubilarna 100. medalja srpskih rvača na velikim takmičenjima.

Gruzijac se od 2020. takmiči za našu zastavu nakon što je zbog skandala koji je nastao prilikom finalne borbe domaćeg šampionata u kojoj ga je predsednik gruzijskog saveza metalnom šipkom udario u glavu napustio državu. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR