Glas Javnosti

DAMIR MIKEC PONOSAN NA SUPRUGU LATINOAMERIKANKU: Spojila ih ljubav prema SPORTU, ona zavolela BEOGRAD i ZVEZDU!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Damir Mikec (37) obradovao je naciju kada je stigla vest iz Tokija da je srpski reprezentativac osvojio srebrnu medalju u streljaštvu. Ipak, iako sportski heroj sa OI, on je i dalje malo poznat srpskoj javnosti.

Naime, on se kao sasvim mali bavio jednim drugim sportom.

Ljubav prema karateu u jednom trenutku zamenio je streljaštvom.

Mikec je rođen u Splitu, a tokom svoje duge karijere je nastupao na brojnim takmičenjima i to u više od 70 zemalja. 

On se venčao sa svojom koleginicom koja se takođe bavi streljaštvom, ali koja dolazi čak iz El Salvadora.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Melissa Mikec OLY (@melissa_mikec)

Damir je upoznao je strelca iz El Salvadora Melisu Ivet Perez Karbalo još davne 2005. godine. Posle pet godina ljubavi na daljinu i susreta u velikoj većini na takmičenjima i retkih trenutaka provedenih zajedno, Mikec je odlučio da je, dovede u Beograd.

- Posle ljudi u Srbiji, najviše mi se dopada hrana. Probala sam u drugim zemljama razna jela, nešto mi se dopalo, nešto nije, ali Srbija je po tom pitanju fantastična – sve mi se sviđa i sve jedem sa velikim zadovoljstvom. Mislim da imate najbolju hranu na svetu! Burek, ćevapčići, pljeskavice, pasulj, čorbast i prebranac, mnogo interesantnih kuvanih jela, i uz sve to i crni luk! Obožavam crni luk, ali se trudim da ga jedem samo uveče i to kada ne izlazimo - rekla je Mikecova lepša polovina 2010. godine za medije iz Pančeva i dodala:

- Polako učim srpski, ali i da kuvam od Damirovog tate, on je majstor. Imam utisak da mi je upravo vaša kuhinja pomogla da prebolim odlazak i rastanak od porodice. Takođe, prijatno me je iznenadilo i koliko je Srbija bezbedna zemlja. Znam da tu i tamo ima incidenata, ali, u celini, osećam se sigurno, vozim bicikl na Adi i po gradu, uveče možemo da se vratimo i u sitne sate bez brige. U San Salvadoru je sve pod obezbeđenjem.

Mikecu je ovo prva olimpijska medalja, a bio je viceprvak sveta 2018. u kategoriji pištolj na 50 metara, četiri puta je osvajao Svetski kup, u dva navrata je bio šampion Evrope. Osvajao je još Evropske igre i Mediteranske igre.

Kroz mnogo toga je prošao, da bi danas u svojoj 37. godini došao do srebrne medalje.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR