Glas Javnosti

Brazil odao priznanje našim kraljicama: Srbija je superiorna, mi nemamo Tijanu Bošković

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Karioke imaju sjajnu žensku odbojkašku reprezentaciju, ali u finalu poslednjeg Svetskog prvenstva ostale su u dubokoj senci naše fantastične kapitenke i drugih izabranica Danijelea Santarelija.

Do nedeljnog meča u Apeldronu, Srbija je imala tek tri pobede u 20 duela sa Brazilkama, a onda su naše cure sa 3:0 u setovima „sravnile“ Južnoamerikanke.

„Verovale smo do kraja, Brazil nikada ne odustaje i to nije u našoj krvi. Nismo najviše, nismo najjače, nemamo igračicu kao što je Tijana Bošković koja pravi razliku. Sve je u ekipi, pokušaćemo da se i kao ekipa spremimo za naredne bitke i izazove“, kazala je dan posle Karol Gatas.





Brazilke Ana Karolina da Silva i Gabrijela Gimaraeš svrstane su u idelanu postavu šampionata, ali su naše heroine imale triling predstavnica (Bojana Drča – Teodora Pušić – Tijana Bošković) u istom sastavu. S tim da je poslednja od njih odnela i titulu najbolje igračice celog turnira u Poljskoj i Holandiji.

„Ništa ne bi bilo moguće bez ovih devojaka. Uvek smo zajedno i izuzetno sam ponosna na ovo što smo ostvarile. Srebro mnogo znači. Na nesreću, nismo stigle do zlata iako smo verovale i dale 100 posto od sebe. Srbija je bila superiorna, moramo to da priznamo i da radimo na sebi. Potrebno je i nešto preko 100 odsto ukoliko želite takav tim da pobedite“, iskreno je istakla Gatas.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR