Glas Javnosti

BORBA PROTIV RASIZMA URODILA PLODOM: Čuvena sportska franšiza pod pritiskom menja ime! (FOTO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Već nekoliko godina postoji pritisak da ekipa Vašington Redskins koja nastupa u NFL šampionatu promeni ime koje Indijanci smatraju uvredljivim, a ta inicijativa će, prema poslednjim najavama, danas i uroditi plodom.

Naime, kako prenose brojni mediji u SAD, Redskinsi, čije ime na srpskom znači "Crvenokošci", će u ponedeljak saopštiti da se tim iz američke države Merilend u budućnosti više neće zvati tako. 

- U svetlu poslednjih dešavanja u našoj zemlji, kao i na osnovu mišljenja naše zajednice, proći ćemo kroz temeljnu procenu našeg imena. Ova procena je samo formalizacija razgovora koje je ekipa vodila sa ligom u poslednjih nekoliko nedelja, saopštili su Redskinsi.

Pre te odluke, velike kompanije poput Pepsija, FedEksa, Amazona i Najka su povukle robu sa logom Redskinsa kako bi izvršili dodatni pritisak na čelnike kluba.  

Među najozbiljnijim kandidatima za novi naziv ekipe su "Warriors", "Braves", "Red Hogs", "Skins", ali je po nekima najveći favorit - "Redtails", nadimak pilotske jedinice iz legendarnog Tuskigija.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR