Glas Javnosti

IMA LI KO DA ČUJE OVE REČI?! Oglasio se direktor AO: Voleo bih da ga vidim ovde i da igra! (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Posle toliko dana ćutanja o slučaju Novaka Đokovića, konačno se oglasio i organizator Australijan opena, Kreg Tajli. Direktor turnira gostovao je na kanalu "9News Melburn", gde je izneo mišljenje o čitavoj situaciji.

Nije dao nikakve konkretne informacije o tome šta se desilo i kako je došlo do toga da se napravi ovakav skandal, ali je istakao da je prioritet bila bezbednost i zdravlje Australijanaca.

- Od početka smo govorili da nam je prioritet sigurnost Australijanaca. Svako ko dolazi ovde mora da bude odgovoran, zato smo doneli odluku o vakcinaciji. Tokom US Opena je 50% tenisera bilo vakcinisano, sada je 97%, to je naša zasluga. Kada smo dali mogućnost medicinskog izuzeća došlo je do kontradiktornosti i lažnih informacija, pa smo konstatno dobijali zahteve kako da dođu igrači i dobiju to - rekao je Tajli.

Dodaje da je Teniska federacija Australije sve informacije koje je imala prosleđivala igračima i da oni nisu bili u zabludi.

- Sve informacije i sve što smo znali rekli smo igračima i znali su koji su uslovi da dođu u Australiju. Koje su vakcine u pitanju koje prihvatamo i ostalo. Bili smo blizu da se sa vladom Viktorije dogovorimo oko medicinskog izuzeća i morali su igrači da prođu kroz dva panela.

I ko je na kraju kriv?

- Niko nije kriv. Sve vreme su bile lažne informacije. Mi smo pričali sa svima i bili smo ubeđeni da radimo pravu stvar. Svi koji dolaze moraju da budu vakcinisani i to je tako. Ja neću nikog da krivim i znam šta možemo i moramo da uradimo.

Kaže da nije bio svestan da bi Novaka mogli da blokiraju na aerodromu u Melburnu.

- Bio je to šok za mene - tvrdi Tajli koji je komunicirao sa Đokovićevim agentom u Monaku o situaciji.

Da li će Novak moći da igra na Australijan openu posle skandala?

- Voleo bih da ga vidim ovde i da igra - podvukao je Tajli.

 

BONUS VIDEO: Ekskluzivno: Glas u Melburnu sa Srbima ispred Novakovog hotela

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR