Glas Javnosti

Zvezdina 'bomba' stiže sa Pirineja: Jedan od najboljih plejmejkera Evrope predvodi Obradovićeve crveno-bele? (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaški klub Crvena zvezda nalazi se na dobrom putu da u sezoni 2020/21 na mestu organizatora igre ima jednog od najcenjenijih košarkaša u evropskoj košarci.

Reč je o aktuelnom košarkašu Barselone Kevinu Pangosu. 

Pangos, reprezentativac Kanade koji poseduje i pasoš Slovenije, ove sezone nije nastupao za Barselonu zbog povrede stopala, uprkos tome što je prvobitna informacija glasila da bi trebalo da propusti između mesec i mesec i po dana. Ipak, partijama u dresu Žalgirisa u sezonama pre dolaska u Španiju pokazao je da je u pitanju jedan od najboljih plejmejkera Evrope, i trebalo je da bude udarna igla "blaugrane".

No, s obzirom na dugu pauzu teško da će uspeti da se u Barseloni izbori za mesto prvog plejmejkera, pa će u narednoj sezoni najverovatnije pokušati da se vrati u centar pažnje evropske košarkaške javnosti. To će pokušati da iskoriste beogradski crveno-beli, koji bi Kanađaninu prepustili dirigentsku palicu, pa bi korist mogla da bude obostrana, pod uslovom da je Pangos zalečio povredu stopala. U suprotnom, teško je poverovati da bi Zvezda želela da joj se i naredne sezone ponovi situacija sa Derikom Braunom.

Dolazak Pangosa mogli bi da pokvare Zenit, Valensija ili Panatinaikos, zainteresovan je i bivši klub Žalgiris, ali navodno Pangosa najviše privlači dolazak u Beograd.

Pored Kanađanina, na Mali Kalemegdan trebalo bi da stigne i Lengston Hol, košarkaš Promiteasa, koji bi imao ulogu drugog plejmejkera, mada navodno čelnici Zvezde pokušavaju da Pangosa upare sa kvalitetnijim strancem.

A iz "kombinacije" nije ispao ni Nemanja Nedović, oko kog bi rasplet trebalo očekivati u bliskoj budućnosti.

 

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR