Glas Javnosti

ZVEZDA TROJKAMA DEKLASIRALA PARTIZAN: Kalinić i Mitrović rešetali crno-bele

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u prvom ovosezonskom večitom derbiju protiv Partizana 71:56 u meču 8. kola AdmiralBet ABA lige odigranom u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Zvezda je bolje počela meč i povela sa 5:0 nakon poena Nejta Voltersa i trojke Ognjena Dobrića. Ritam meča je bio prekidan čestim ubacivanje predmeta na teren, što je skretalo fokus sa igre.

Partizan je pokušavao preko Zeka Ledeja na kojem se igrala dobra odbrana, ali je i on bio prilično van ritma u prvom poluvremenu i imao nekoliko neshvatljivih poteza, dok se nije proslavio ni Kevin Panter.

Crno-beli su do prvih poena stigli tek u petom minutu nakon vođstva Zvezde od 7:0, a poenima je prethodila blokada Alena Smailagića nad voltersom na suprotnoj strani. Upravo je pojačanje crno-belih iz Golden Stejta bio najzapaženiju u redovima gostiju.

Polovinom deonice debitovao je za Zvezdu i Stafan Marković, koji se početkom nedelje vratio u srpsku košarku.

Finiš prve četvrtine obeležili su promašaji na obe strane, a ova deonica završena je vođstvom domaćina od 15:8.

Partizan je bolje ušao u drugu četvrtinu, ali je Luka Mitrović nastavio u ritmu kao u finišu uvodne deonice.

Polovinom četvrine Holins je vratio Zvezdi plus sedam, što je bio signal Željku Obradoviću da zatraži prvi tajm-aut na utakmici.

Ovaj deo igre obeležio je i Nikola Kalinić kojim je poenima sa penala i asistencijom Ognjenu Kuzmiću omogućio Zvezdu do tada maksimalnih plus devet.

Smailagić je na dva minuta do odlaska na odmor postigao prvu trojku za Partizan i otopio razliku Zvezda na samo četiri poena zaostatka.

Mitrović je uzvratio na drugoj strani i omogućio da crveno-beli sa dvocifrenom razlikom odu na odmor.

Crveno-beli su bolje počeli i drugo poluvreme, pa su nakon trojke Dobrića stigli i do plus 13, a zatim je izvanredni Mitrović doneo i ogromnih 17 poena viška za izabranike Dejana Radonjića.

Nervoza u igri Partizana tokom treće četvrtine videla se tokom nekoliko bezuspešnih pokušaja Smailagića da zakuca, ali su zahvaljujući njemu i seriji od 6:0 crno-beli smanjili na minus 11.

Partizan je u ovom delu bio nadomak jednocifrenog zaostatka, a onda se probudio Dalas Mur i sa pet poena u nizu doveo svoj tim na isto toliko poena zaostatka.

Smailagić je imao priliku da sa slobodnih bacanja dodatno smanji razliku, ali je promašio oba, a na suprotnoj strani Mitrović je iznudio faul i vratio Zvezdi sedam poena razlike.

Zvezda je poslednju četvrtinu počela trojkom Kalinića za plus 10, a u prvim minutima odlučujuće deonice Mitrović je doživeo udarac u oko i morao je van igre.

U igru je posle duže vreme ušao Maik Cirbes, a Holins je iz tranzicije doneo Zvezdi plus 15.

Zvezda je novom trojkom Dobrića stigla do najvećih plus 18 na meču, a zatim je i Branko Lazić na isti način doneo plus 21.

Do kraja meča nadu crno-belima dao je Mur sa dve ubačene trojke, ali je prednost Zvezde bila dovoljno velika da ih ne ugrozi. Finiš meča obeležio je i faul Madara nad Kalinićem, koji je zbog reakcije zaradio tehničku grešku.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR