Glas Javnosti

ZVEZDA SRUŠILA MAKABI USRED TEL AVIVA! Odbranom do evroligaške pobede za pamćenje (VIDEO)

Košarka
Autor: (Glas javnosti)

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Makabi u Tel Avivu rezultatom 75:61 (20:10, 15:17, 19:10, 24:21), stigli do prve pobede u novoj sezoni Evrolige i tako sebe nagradili na najbolji mogući način za fantastičnu utakmicu i svojevrsnu “kliniku” koju su održali domaćinu usred “Menora Mevtacim Arene” i pred 10 hiljada bučnih gledalaca.

Najefikasniji kod crveno belih bio je fantastični Nikola Kalinić koji iz utakmice u utakmicu potvrdjuje da će biti ogromno pojačanje sa 19 poena, Nejt Volters bivši igrač Makabija je ubacio 17, a utakmicu za pamćenje odigrao je Luka Mitrović koji je uz 12 poena imao čak 11 skokova

Standings provided by SofaScore LiveScore

Od samog starta ekipa Crvene zvezde mts je nametnula svoj ritam, ponovo odigrala vrlo čvrsto u odbrani i već tokom prve deonice imala prednost od 23:10.

Crveno beli i itrener Radonjić naglašavali su pre utakmice u koju su ušli ponovo značajno oslabljeni da je jedan od ključeva dobrog rezultata čvsta odbrana, zaustavljanje Skotija Vilbekina i dobra rešenja u napadu…

Sve to su uradili u četvrtak uveče i zabeležili jednu od najimpozantnijih pobeda u poslednjih nekoliko sezona u Evroligi na gostujućem terenu!

On je još veći ako se zna da je u ovakvoj utakmici protiv ekipe koja je fizički izuzteno snažna Crvena zvezda ponovo igrala sa jednim klasičnim centrom i bez Lazića, Vajta, Holinsa i Cirbesa…

Domaćin je tokom drugog poluvremena gubio i sa 21 poen razlike, a poslednji put su pripretili na 2 minuta i 20 sekundi pre kraja kada je Vilbekin pogodio trojku za seriju 7-0 nakon koje je trener Radonjić zatražo tajm aut.

Do tada viđena je rapsodija crveno belih u kojoj je svako dao svoj udeo, Kalinić, Mitrović, Volters, Ivanović, Simonović, Dobrić, Kuzmić…bukvalno svi.

Na kraju potpuno zaslužena i velika pobeda Crvene zvezde mts u Tel Avivu 75:61!

Crvena zvezda mts: Gušić, Lazarević 2, Volters 17 (5as), Uskoković 3 Davidovac 2, Mitrović 12+11 sk, Kalinić 19 (6sk), Dobrić 8, Simonović 6, Ivanović, 4 Kuzmić 1 (6sk), Popović.

Makabi: Vilbekin 18, Evans, Kalojaro 9, Vilijams 6, Tejlor, Rejnolds 2, Sorkin 2, Dibartolomeo 2, Blajzer 3, Naneli 5, Lesor 16, Ziv. 

(Glas javnosti/KKCZ)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR