Glas Javnosti

Zvezda dovela pojačanje iz NBA

Košarka
Autor: Glas javnosti

Američki košarkaš Džavonte Smart potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom, saopštio je šampion Srbije. Smart je rođen 1999. godine, a visok je 194 centimetara i igra na poziciji beka, što je trenutno zbog brojnih povreda spoljnih igrača, deficitarna pozicija u redovima crveno-belih s Malog kalemegdana.

U saopštenju Crvene zvezde navodi se da je američki košarkaš pohađao poznati koledž LSU, a posle toga je nastupao za ekipe Majamija, Milvokija i Filadelfije u NBA ligi, kao i za njihove timove u G ligi.
Smart je u dosadašnjem delu sezone u NBA i razvojnoj ligi iograo fatastično. Iskusni košgeter je u dresu Filadelfije prosečno beležio 20,3 poena, uz 3,5 skoka i 5,5 asistencija.





Kako trener Crvene zvezde Janis Sferopulos neće moći u narednom periodu da računa na povređene Nemanju Nedovića i Nikolu Topića, tako je klub posegnuo za adekvatnim pojačanjem i izbor je pao na pomenutog Džavontea Smarta.
Crvena zvezda se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli ABA lige sa 13 pobeda i dva poraza. Šampion Srbije je na 13. poziciji na tabeli Evrolige sa skorom 9/12.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR