Glas Javnosti

ŽOCU JE NAJVAŽNIJA POBEDA: To nam je NAJVEĆI PROBLEM od početka sezone

Košarka
Autor: Glas javnosti

Partizan je bio više nego ubedljiv protiv Budućnosti, a trener otvoren u analizi

Partizan je poveo 1:0 u polufinalnoj seriji AdmiralBet ABA lige pobedom protiv Budućnosti. Za Željka Obradovića nije važno što je pobeda ubedljiva, već samo da je pobeda.



Trener kaže da je bilo dobrih stvari, a posebno je istakao jedan problem koji njegov tim "vuče" od početka sezone.

"1:0, sve staje u to. Kad počneš plej-of, najvažnije je da si stekao tu prednost. Sada nam ostaje da se u naredna tri dana pripremimo za sve ono što nije valjalo i da apostrofiramo dobre stvari, ali i loše, a bilo je i jednih i drugih. Pre svega, ponovo pokazujemo nezrelost kad nismo u bonusu da ne znamo da koristimo faul, to je najveći problem ove ekipe od početka sezone. Sve ostalo je dobro. Preokrenuli smo, poveli, imali smo rezultatsku razliku koju smo održavali. Sem čestitki igračima, sve čestitke i navijačima, stvarno im svaka čast na tome kako nas bodre" - rekao je trener cno belih.



Uputili ste u ponedeljak teške reči kada ste kazali da ste imali najgori trening od kad ste došli i da se nadate reakciji. Mi smo je videli sa strane, a da li ste vi zadovoljni?

"Bilo je očigledno, videla se neviđena želja. Sve ono što nije bilo dobro, sada jeste. Sve ono što zadnji trening nije bilo na potrebnom nivou večeras su pokazali ogromnu borbenost i ogromnu želju. Što je preduslov da se igra dobra košarka" - rekao je trener cno belih.



A koliko znači ubedljiv trijumf?

"Kažem, to je stvarno nebitno i 1 razlike i 11 i 21, sasvim je svejedno, na kraju se piše 1:0. Nema tu sad nekih velikih promena u odnosu na Budućnost. Sve ono što su pokazivali u toku sezone, sve stvari koje su radili, uvek se spremaju detalji, da vidimo da li možemo da odigramo još jednu dobru utakmicu u Podgorici" - rekao je trener cno belih.



Kad pričamo o manama, ranije u toku sezone ste govorili da niste zadovoljni reakcijom kada protivnik igra presing, a kako ste zadovoljni prilagođavanjem na promenjenu odbranu u trećoj četvrtini?

"Uboli ste suštinu, to je tačno to. Za celo prvo poluvreme imali smo dve izgubljene lopte, a u trećoj sedam. Izgubili smo četvrtinu i na kraju je Budućnost imala više poseda zbog toga. I to je iz agresivnosti. I to se zna, agresivna odbrana je dobra odbrana, ali ima svojih mana. Da vas ne zamaram detaljima, ali sve se slažem šta ste rekli" - rekao je trener cno belih.



Trener je na jedno pitanje o visini startne postave izneo zanimljivu opservaciju:

"Počeli smo standardnom postavom. Ali, kao i uvek, problem je kad imaš igrača koji teško prihvataju različite uloge u timu, i to nije lako da mu se objasni. Da ti ubediš i visokog igrača koliko je težak posao plejmejkera, pa mu daš loptu i kažeš "hajde sad ti zovi napad"; ili malog da staviš dole u reket, gde se oseti sve, samo da on oseti kontakt. Svi najbolji igrači u Evropi su bili sposobni da igraju na više pozicija" - rekao je trener cno belih.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR