Glas Javnosti

Željko Obradović ne otkriva tajne pred peti meč sa Realom

Košarka
Autor: Glas javnosti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je pred polazak u Madrid na peti meč polufinalne serije plej-ofa Evrolige da jedna lopta, skok ili odbrana, mogu da odluče ko će na završno takmičenje.

„Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem. Neko će na završno takmičenje, svašta se desilo u ovoj seriji i peta utakmica će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu“, istakao je Obradović.

Govoreći o povratku Kevina Pantera u tim posle posle odrađena dva meča suspenzije, on je kazao da će njegovo prisustvo biti veoma važno.
Dodao je da je splet okolnosti doveo da Partizan posle 2:0 izgubi dve vezane utakmice u Beogradu.

„Ovo je utakmica koja vodi direktno na fajnal-for, ma kakav god pritisak postojao, samo gledati teren. A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2:0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari menjale. Videćemo u sredu posle utakmice šta je bilo“, rekao je Obradović.

Kako je rekao sad sve staje na jednu loptu u 40 minuta.

„Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice“, rekao je on.

Na kraju je pričao i o promenama koje će ekipa morati da napravi u odnosu na prethodne dve utakmice.

„Mislim da su igrači svesni situacije u kojoj se nalazimo i znaju da možemo da odigramo. Pričamo o tom protoku lopte, analizirali smo sve situacije kad smo bili sami, ali i kad nismo uzimali lakše šuteve. Što se tiče igre u napadu, tu mora da bude uverenja u sopstvene mogućnosti. Ko god da uđe u salu mora da razmišlja kako da ubaci loptu u koš“, zaključio je Obradović.
Centar Partizana Matijas Lesor smatra da njegova ekipa može da pobedi "bilo koga na bilo kom terenu", pa i treći put košarkaše Reala u Madridu, u sredu od 21 čas, u odlučujućem meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige.

„Očekujem tešku utakmicu, igramo za fajnal-for, nismo uspeli kod kuće da dođemo do te pobede, ali srećom imamo još jednu šansu. Kako da zaustavimo Tavaresa? Ne mogu da otkrivam plan, ali naći ćemo način da ograničimo njegov doprinos utakmici. Nije lako igrati protiv njega. Neću da kažem da idemo tamo kako ćemo ih sigurno pobediti, samo hoćemo da budemo onakvi kakvi jesmo. Tako možemo da pobedimo bilo koga na bilo kom terenu. Videćemo šta će biti“, rekao je Lesor, a zatim se osvrnuo na povratak Kevina Pantera u tim posle odrađena dva meča suspenzije.

„Panter? Videćemo u petom meču, ne mogu da predvidim, on je sjajan igrač i naš lider, može da pogodi šuteve, tako da će sigurno dosta promeniti“, dodao je centar iz Francuske.
Bek „crno-belih“ Dante Egzum takođe veruje da će ekipi mnogo značiti povratak Pantera.

„Duga je ovo serija, bila je uspona i padova, vodili smo 2:0 i znamo da je moguće da pobedimo. Kevin Panter? Njegova igra savršeno odgovara onome što mi hoćemo da igramo kad oni igraju zonu, kad može da šutira. On je naš kapiten i značajan je na terenu“, rekao je Egzum i dodao da ne oseća pritisak i smatra da je pred njim "uobičajena utakmica".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR