Glas Javnosti

CRVENA ZVEZDA PONOVO IZGUBILA DOBIJENO U KAUNASU: Žalgiris posle preokreta u finišu savladao crveno-bele (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Kaunasu od Žalgirisa sa 74:79 (21:19, 17:16, 18:15, 18:29), u utakmici drugog kola Evrolige.

U ekipi Zvezde najefikasniji su bili Luka Mitrović sa 16 poena uz osam skokova i Miloš Teodosić sa 15 poena uz četiri skoka i četiri asistencije. Šabaz Nejpir dodao je devet poena, a Nemanja Nedović osam poena i četiri asistencije.

Žalgiris je predvodio Rolands Šmits sa 18 poena i sedam skokova. Edgaras Ulanovas postigao je 15 poena uz šest skokova i četiri asistencije, a Arnas Butkevičijus 12 poena uz pet asistencija. Brejdi Manek pobedi je doprineo sa devet poena, a Kinan Evans sa osam.

Žalgiris je od početka poveo, imao je 13:4, a zatim i 17:7, ali je Zvezda predvođena Teodosićem i Mitrovićem uspela da preokrene i prvu deonicu završi vođstvom od 21:19.

Druga četvrtina počela je poenima Adama Hange i Mitrovića za šest razlike (25:19), domaći su uspeli da priđu na pola koša, ali su se crveno-beli preko Hange i Nejpira odlepili na 38:30.

Poenima Laurinasa Birutisa, Butkevičijusa i Ulanovasa domaći su uspeli da smanje na tri razlike na poluvremenu 35:38.

Litvanska ekipa je mini serijom na početku treće četvrtine povela sa 39:38, Mitrović je sa četiri vezana poena vratio prednost, a posle poena Dejana Davidovca Zvezda je povela sa 45:40 i do kraja deonice je bila u prednosti.



Nejpir je trojkom započeo četvrtu četvrtinu za 59:50, a košem njegovog saigrača Rokasa Giedraitisa Zvezda je povela sa 63:54.

A onda se dogodio istovetan preokret kao i prošle sezone.

Seriju je prekinuo Nedović uz koš i dodatno bacanje. Manek je zatim vezao pet poena za 72:66, gosti su se primakli na dva poena 72:74 koševima Mitrovića sa linije za slobodna bacanja, ali je sa druge strane Butkevučijus bio precizan za četiri razlike.

Ekipe posle toga nisu iskoristile napade, a osam sekundi pre kraja dva slobodna bacanja ubacio je Butkevičijus za 78:72.

Odmah je dva poena postigao Teodosić, pa je napravio prekršaj na Evansu, koji je pogodio jedno bacanje. U poslednjem napadu Nedović je promašio trojku, pa je Zvezda pretepela poraz u Kaunasu.

Zvezda sada ima pobedu i poraz, a Žalgiris je ostvario obe pobede.

U sledećem kolu Zvezda će u sredu dočekati Monako, a Žalgiris će dan ranije u Madridu igrati protiv Reala.


Glas javnosti/P02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR