Glas Javnosti

Za Zvezdu je meč sa Žalgirisom više od igre: Još uvek se dobro pamte NATO i zastava Ukrajine! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti / OBJEKTIV

Bez ikakve dileme će biti pakleno večeras za Litvance

Teško da bi iko mogao da poveruje pre par godina da će dueli Crvene zvezde i Žalgirisa biti propraćeni za velikom dozom pažnje i to zbog nekošarkaških stvari.

Naime, poslednji susret su dva tima odigrala u Kaunasu kada je domaćin slavio sa posle produžetaka 103:98, ali meč su više obeležile provokacije Litvanaca nego košarka.

Ta utakmica je odigrana tek mesec i po dana od početka situacije u Ukrajini zbog čega su Litvanci odlučili da pruže podršku tamošnjem narodu razvijanjem ukrajinske zastave sa natpisom “Stop war” ili ti “zaustavite rat”.

I ranije je stigla najava iz vrha Crvene zvezde da njeni košarkaši neće učestvovati ni u kakvim političkim demonstracijama na terenu i tako je i bilo, a zbog toga su u Kaunasu dobili gomilu uvreda i zvižduka.

Moglo se čuti “J**i se, Srbijo”, iz grla hiljada Litvanaca, a onda je na tribinama viđena jasna provokacija za beogradski tim, zastava NATO pakta.



Sadašnji igrač Zvezde, Nemanja Nedović, a tada Panatinaikosa poručio da je takvim scenama nije mesto u halama.

– Nema mesta takvim stvarima u košarkaškim halama – komentarisao je Nedović, a jedan pratilac mu je odmah napisao da je Litvanija članica NATO pakta i da njeni građani mogu da mašu zastavama NATO-a koliko god hoće.

– Svi znamo zašto su tu zastavu istakli protiv tima iz Srbije. Kada sam igrao sa Panatinaikosom tamo, nisam je video – napisao je Nedović i odbrusio: – Pokušavaš da ispadneš pametan, ali kažem ti koliko si glup, bez uvrede.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR