Glas Javnosti

ZA OSVOJENU TITULU ĐORĐEVIĆA ČEKA OTKAZ: Srpski trener sodlazi sa klupe Virtusa, a evo ko će ga zameniti!

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Aleksandar Saša Đorđević osvojio je titulu u Italiji sa ekipom Virtusa, ipak to nije bilo dovoljno za čelnike ovog kluba te su već pronašli čoveka koji će ga zameniti.

Ime koje se pominje kao novi trener Virtusa je Serđo Skariolo, trenutni asistent trenera Nika Nursa u Torontu, a ujedno i selektor reprezentacije Španije, javlja Sportando.

Iako je Đorđević osvojio titulu u domaćem prvenstvu, klub mu zamera na lošem učinku u Evrokupu gde su izbačeni u polufinalu, pa ni naredne godine neće igrati u Evroligi.

Vlasnik Virtusa Masimo Zaneti izjavio je da će imati razgovor sa trenerom Đorđevićem o nastavku saradnje, ali po svemu sudeći, doći će do sporazumnog raskida saradnje.

Iskusni italijanski stručnjak, Serđo Skariolo je u dosadašnjoj karijeri trenirao Vuele Pesaro, Aurora Desio, Fortitudo, TAU Keramiku, Real Madrid, Unikahu, Himki, Milano i Laboral Kuču.

S druge strane, Sale Đorđević je nešto neiskusniji u poređenju sa Italijom, u svojoj 15-godišnjoj trenerskoj karijeri vodio je ekipe Olimpije, Benetona, Panatinaikosa, Bajerna iz Minhena, a bio je i selektor reprezentacije Srbije.

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR