Glas Javnosti

Znate li da je 1950-ih postojalo zanimanje „tester karmina“? Muškaracima bi se svidelo (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tokom prošlog veka je postojalo laboratorijsko testiranje ruževa u kom je učestvovala grupa žena dobrovoljaca koje su ljubile jednog srećnog ćelavog muškarca i po njegovom licu ostavljale tragove karmina. To zanimanje se 1950-ih zvalo tester karmina.

Kozmetička industrija je tada cvetala, a kompanije su tražile inovativne načine da pokažu i testiraju kvalitet i privlačnost svojih proizvoda.

Kozmetičke kompanije su ponekad koristile testere ruževa da bi pokazale njihovu trajnost i otpornost. Bilo je različitih zadataka, kao što je nanošenje karmina, ljubljenje parčeta papira da se vidi koliko je proizvoda ostalo na njemu.

U taj posao su obično bile uključene žene koje su stavljale ruž i ljubile drugu osobu ili komad tkanine da bi ga testirale.

Ovi testovi su bili deo većih napora da se kozmetički proizvodi plasiraju na tržište demonstriranjem njihove efikasnosti u reklamama, često koristeći donekle pozorišne metode. 

Brendovi koji su imali testere karmina

Tokom sredine 20. veka, nekoliko velikih kozmetičkih brendova je možda koristilo metode poput „testera karmina“ kao deo svojih strategija razvoja proizvoda. Brendovi kao što su Revlon, Max Factor i Elizabeth Arden bili su istaknuti igrači u kozmetičkoj industriji tokom 1950-ih i često su bili predvodnici u inovativnim tehnikama oglašavanja.

Iako je teško utvrditi tačne podatke o ovim aktivnostima zbog promotivne prirode i manje detaljne dokumentacije marketinških strategija iz tog doba, ove kompanije su bile poznate po svojim naprednim pristupima testiranju proizvoda i reklamiranju.

Navodno su sprovodile različite oblike testiranja proizvoda, uključujući korišćenje pojedinaca da bi otkrile efikasnost ruževa u stvarnom životu.


Glas javnosti /B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR