Glas Javnosti

VELIKI UDARAC: Srbija bez JOKIĆA, BOGDANOVIĆA i ostalih NBA asova na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Kasni start sledeće sezone mogao da utiče na nacionalne timove koje će igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao i sa učesnike turnira u Tokiju. To znaći da će, ako njihovi timovi daleko doguraju u pleh-ofu NBA, Jokić ili Bogdanović, biti sprečeni da igraju za reprezentaciju u Tokiju.


Sezona bi trebalo najranije da počne u januaru 2021. godine, a plan je,da ima uobičajeni raspored od 82 utakmice u regularnom delu, rekao je Adam Silver, komesar NBA.

- Možda se suprotstavimo scenariju u kojem bi 15 najboljih NBA igrača prpustilo OI, ali bi mogli da igraju drugi sjajni Amerikanci. Očigledno je da ima mnogo NBA momaka iz drugih zemalja koji bi da učestvuju na Olimpijskim igrama. To je nešto što ćemo morati da rešimo- rekao je Silver.

Ukoliko bude 82 utakmice, regularni deo sezone bi bio završen u junu ili julu, kada je planirano održavanje olimpijskih kvalifikacija. Mnoge reprezentacije koje imaju NBA igrače, poput Kanade, Srbije, Grčke, Slovenije, Litvanije, Hrvatske i Turske, učestvovaće na tim turnirima.

To znači da će biti nemoguće da se igrači kao što su Adetokunbo, Dončić, Jokić, Bogdanović, Sabonis…, pridruže nacionalnim timovima u kvalifikacijama. Ako njihovi NBA timovi doguraju daleko u plej-ofu, najverovatnije neće moći da budu ni u u Tokiju.

- To su izuzetno jedinstvene i neobične okolnosti, kako za MOK, tako i za nas. Moraćemo nekako da pronađemo način da spojimo i povežemo ta dva konkurentska razmatranja- dodao je Silver.

(Glas javnosti/CNN/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR