Glas Javnosti

VELIKA RADOST U NAJAVI: Partizan bi ipak mogao u Evroligu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana nisu uspeli da na parketu, kroz ABA ligu i(li) Evrokup obezbede plasman u elitno evropsko takmičenje, ali sve su glasnije spekulacije da bi mogao dobiti specijalnu pozivnicu za povratak među najbolje ekipe na Starom kontinentu.

U tome ide u prilog i izjava sportskog direktora ABA lige, Milije Vojinovića, koji je istakao da se nada da će crno-beli dobiti prostor u Evroligi.

- ABA liga je jedina liga u Evropi koja ima prohodnost ka Evroligi. To je sada šampion koji ima prednost za dobijanje pozivnice, a praksa jasno pokazuje da to znači i učešće u Evroligi. Da li zaslužujemo više? Naravno! Iskreno se nadam da će Partizan kao vicešampion dobiti pozivnicu, kao i da će to biti praksa u budućnosti. Pored toga, za nas je izuzetno važan i broj učesnika u Evrokupu, ali i FIBA takmičenjima. Ono za šta se svi borimo i što je u svima u interesu, jeste da pored kvaliteta i profita, imamo i najbolji mogući status u odnosu na sve druge organizacije. Sa svima razgovaramo i borimo se za interese same lige i klubova, rekao je Vojinović, koji je istakao da ABA liga nema nikakvu alternativu:- Kao takva, ona nema alternativu. Danas kada pričamo o ABA ligi, pričamo o tek završenoj 21. sezoni. I to je podatak koji mnogo toga kaže. Prostora za napredak naravno ima, a naš zadatak je da ga konstantno smanjimo. I u svemu što se desilo tokom finalne serije, ABA liga je pokazala da je izvukla pouke iz nekih ranijih sezona i postavila novi model ponašanja, sve sa krajnjim ciljem, da iz dana u dan, rastemo kao organizacija, na sportskom i poslovnom planu", istakao je sportski direktor regionalnog takmičenja.

Sve se glasnije govori o tome da je Partizan zvanično aplicirao za "vajld kard" Evrolige, pa nam ostaje da sačekamo i u narednim danima vidimo da li će biti konkretnijih pomaka na tom planu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP