Glas Javnosti

VELIČANSTVENI DOČEK KOŠARKAŠICA U BEOGRADU: Više hiljada ljudi pozdravilo ZLATNE DEVOJKE! (FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije koja je osvojila Evropsko prvenstvo u Valensiji, vratila se u Beograd, gde joj je priređen svečani doček ispred zgrade Skupštine grada.

Nacionalni tim predvođen Marinom Maljković sleteo je danas na aerodrom "Nikola Tesla", a potom je usledilo slavlje ispod čuvenog "šampionskog balkona" Starog Dvora.

Ispred gradske Skupštine u Beogradu okupio se veliki broj građana. Srpske zastave vijorile su se u masi koja je sa ponosom dočekala zlatne devojke. 

Prva je pred sve istupila kapitenka, Jelena Bruks.

-Dobro veče, Srbijo! Dobro veče našim najvernijim navijačima, najboljim navijačima na celom svetu. Bili ste uz nas kada je bilo najteže. Vaša podrška nam je pomogla protiv Italije, Španije, Belgije i na kraju protiv Francuske. U Beogradu smo kao i uvek, ali bih želela da pozdravim moje Kragujevčane, ali i Kraljevo, Čačak, Nišlije... Ljudi, hvala vam mnogo. Mi bez vas ovo ne bismo mogli da ostvarimo. Hvala vam u moje ime i u ime mojih saigračica - rekla je kapitenka Srbije. 

Selektor Marina Maljković je poručila:

- Ovo su moje vidovdanske šampionke, Srbija je pobedila na Vidovdan, a zatim se sa terase začula pesma"Vidovdan".

- Hvala vam što ste došli. Čast mi je da predstavljam Srbiju po svetu, tolika, da ću se pomoći rečima nekog ko je malo veštiji s njima od mene i proširiti ih - rekla je najbolja košarkašica Evrope Sonja Vasić, a izgovorila deo pesme "Domovina se brani lepotom" Ljubivoja Ršumovića, koje je završila porukom:

-Mi domovinu predstavljamo svakog leta, s najvećim poštovanjem. 

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR