Glas Javnosti

UTAKMICA ZA INFARKT: Jokić DOMINIRAO, ali Nagetsi su ipak postali ŽRTVE VUKOVA (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Jokiću je malo falilo za novi tripl dabl.

Nikola Jokić je odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Minesote, ali je Denver u dramatičnoj završnici ipak izgubio sa 136:130, i faktički izgubio šanse da se bori za 3. i 4. mesto na Zapadu, u trci za što bolje plej of mesto.

Srpski centar je dominirao, i utakmicu je završio sa 38 poena, 19 skokova i 8 asistencija (šut 14-21 iz igre, od toga 0-2 za tri poena i 10-12 sa linije slobodnih bacanja), ali su njegovi saigrači bili manje raspoloženi, pogotovo u odbrani, pa su igrači Minesote u napadu ponekad bili opušteni kao na šuterskom treningu.


Minesota je vodila od samog starta, uglavnom sa jednocifrenom prednošću, a Denver je u trećoj četvrtini uspeo da stigne njihovu prednost, pa i da povede. Međutim, ključna deonica se desila posle izlaska Nikole Jokića iz igre (samo na nekoliko minuta), kada je Demarkus Kazins napravio par vezanih grešaka, i "Vukovi" su se odlepili na dvocifrenu prednost.

Nagetsi su uspeli do kraja da priđu par puta na minus tri, ali na kraju nije bilo dovoljno snage da se dobije utakmica koja je omogućavala da se možda napadne i treće mestona Zapadu, koje bi za Nagetse bilo najbolji način da se ove godine dođe malo dalje u plej ofu.



Pored Jokića, dobri u u Denveru bili Eron Gordon sa 24 i Monte Moris sa 23 poena, a na ovoj utakmici pošteno se ispromašivao ruki Bouns Hajlend, koji je šutirao trojke čak 2 od 12.

U pobedničkom timu najbolji je bio stari suparnik Nikole Jokića, Karl Entoni Tauns, sa 32 poena, prenosi Telegraf.

Pogledajte najbolje poteze Nikole Jokića:

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR