Glas Javnosti

Trinkijeri rekao sve najbolje o Partizanu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri predstavio se navijačima u Litvaniji.

Spomenuo je i svoj nekadašnji klub, Partizan, u kom je bio pre Žalgirisa i Bajern Minhena.

Tu je Trinkijeri ponavljao koliko mu znači košarkaška tradicija koju Partizan svakako ima i veoma brzo je osvojio srca navijača crno-belih.

U vreme kad su rezultati posle godina stagnacije postajali bolji, Trinkijeri je bio uzdanica „grobara“ na putu do prvog mesta u ABA ligi u sezoni na kraju prekinutoj zbog pandemije koronavirusa.

Možda Trinkijerijev rastanak sa klubom iz Humske tog leta 2020. nije bio u idealnim okolnostima, ali nije zaboravio veličinu kluba na čijoj je klupi sada Željko Obradović.

„Ja sam veoma motivisan jer, ja sam trener tima u zemlji gde je košarka religija. I jednog dana ću moći da pričam deci da sam bio trener beogradskog Partizana i Žalgirisa iz Kaunasa. To je nešto što, iz ugla kako ja vidim košarku i s obzirom na ono što navijači ova dva tima mogu da pruže igračima, meni je to ogromna motivacija“, rekao je Trinkijeri.

Italijan je na klupi Žalgirisa zamenio Kazisa Maksvitisa i ima težak zadatak da izdigne taj klub iznad krize u koju je ove sezone zapao, jer se nalazi u donjem delu tabele Evrolige.

Klub iz Kaunasa u utorak igra meč 18. kola Evrolige protiv Albe iz Berlina na svom parketu u Žalgirio areni u Kaunasu. Trinkijerijev tim trenutno ima skor od pet pobeda i 12 poraza na 16. mestu Evrolige.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR