Glas Javnosti

KOŠARKAŠKI SVET ŠOKIRAN: Nisam uspeo ni da se UBIJEM, ništa ne umem da uradiim kako treba

Košarka
Autor: Glas javnosti

Uspešni NBA trener Rob Meklanagan podelio je svoju potresnu priču za "Players Tribune".

Rob Meklanagan je NBA trener koji je radio sa brojnim igračima poput Derika Rouza, Kevina Durenta, Kevina Lava, Stefa Karija, Rasela Vestbruka...

Njegova potresna priča o neuspelom samoubistvu i psihičkom oporavku osvanuo je na sajtu "Players Tribune".

"Zdravo, moje ime je Rob Meklanagan i nedavno sam umalo sebi oduzeo život. Zamalo da o meni ne čujete više ništa, a do danas niko o ovome ništa nije znao. Ni porodica, ni prijatelji, niko. Ukoliko niste "zagriženi" NBA fan ili niste možda odrastali na Roud Ajlendu onda verovatno niste ni čuli za mene. Ipak, imam priču za vas, priču koja je malo duža, ali će vam se isplatiti da je čujete. Priču o mršavom klincu sa Roud Ajlenda koji je bio pomoćni igrač na univerzitetu Sirakjuz, a postao trener koji je radio sa 8 od prvih 15 pikova sa NBA drafta 2008. godine. Čovek po koga Stef Kari i Kevin Durent šalju privatne avione...", počinje priču Rob Meklanagan.

Rob je putovao širom sveta, radio sa vrhunskim igračima, spavao u najboljim hotelima, uživao veliko poštovanje i bio deo NBA lige, na neki način mu se san i ispunio.

"2011. godine je Derik Rouz postao MVP i u svečanom govoru me spomenuo imenom i prezimenom. Kevin Lav dobija nagradu za igrača koji je najviše napredovao i on uradi isto. Uspeo sam, život je lep, zar ne? To je barem ono što se videlo tada, čak ni ja nisam mogao da pretpostavim šta će se kasnije desiti, te čuvene zime 2019. godine kada mi je prijatelj dao znak "NE UZNEMIRAVAJ" da ga okačim na kvaku svoje sobe. Legao sam u krevet, prigušio svetla i ukucao na Guglu: Kako se Robin Vilijams ubio ", ispričao je Rob Meklanagan.

Ni sam ne može da veruje da je i dalje živ. Čovek koji se rukovao sa Majklom Džordanom imao je velike probleme, mučio se godinama pogotovo otkako mu je otac iznenada preminuo i sa time nije umeo da se izbori.

Uvek je sebi govorio da će igračima i ljudima oko sebe mnogo nedostajati i to navodio kao glavni razlog što je uspevao da ostane glavom iznad vode, a problemi su se nagomilavali.

Oženio se i dobio troje dece, a viđao ih je jako retko zbog učestalih putovanja i obima posla, ali i sam kaže, da ne radi to ne bi mogao da ih izdržava i bio bi u još većim problemima, pa je na sve postojeće probleme udarila usamljenost.

Njegov najbolji prijatelj bio je znak "Ne uznemiravaj" koji bi okačio na kvaku, ali koliko god prijala ta samoća i udaljenost od neželjenog kontakta, toliko ga je umarala usamljenost bez dragih ljudi.

I dalje se bavi trenerskim poslom, kaže da mu možda nije idealno, ali da se trudi...

BONUS VIDEO: Vesna Rivas ispričala psihoterapeutu šokantne detalje o svom životu...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR