Glas Javnosti

Stef Kari ukrotio Kingse, ide na megdan Lebronu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Poslednji učesnici druge runde plej-ofa NBA lige su Golden Stejt Voriorsi koji su u sedmom meču prvog kola nadigrali i eliminisali Sakramento Kingse.

Voriorsi su pobedu u utakmici odluke upisali rezultatom 120:100 (30:31, 36:27, 35:23, 29:19). Voriorse sada čeka serija protiv Los Anđeles Lejkersa.

Namučio je Sakramento aktuelne šampione, ali je na kraju poražen u majstorici čime je san čekan 16 godina završen.

Kingsi su čak bili za nijansu bolji u prvom poluvremenu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu tokom prve četvrtine, ali je na kraju Sakramento ubacio poen više.

Tokom druge deonice Kingis su vodili praktično sve vreme, ali niti jednog momenta sa više od pet razlike. A onda je usledio kolaps u trećoj četvrtini. Imali su tri puta +10 koliko je bilo i pred odlučujućih 12 minuta.

U poslednjoj deonici šampioni su igrali šampionski, vodili su i sa 22 poena prednosti u nekoliko navrata i na kraju su upisali ubedljivu pobedu.

Nakon izjednačenja na 61:61, Voriorsi preuzimaju glavnu reč.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Stef Kari koji je imao najbolji učinak u karijeri u plej-of utakmicama. Kari je postigao 50 poena uz osam skokova i šest asistencija. Igrao je 37 minuta i 40 sekundi. On je prvi igrač koji je u sedmom meču neke plej-of serije postigao 50 poena.

Vigins je pratio sa 17 poena i sedam uhvaćenih lopti, Tompson je dodao 16 poena, a Luni je zabeležio dabl-dabl sa 11 poena i čak 21 skokom.

U ekipi Sakramenta najbolji je bio Sabonis sa 22 poena, osam skokova i sedam asistencija. Foks je ubacio 16 poena, Dejvis i Mok imali su po 14 (Mok i devet skokova), a Marej je stai na deset uz sedam uhvaćenih lopti.

U drugom kolu doigravanja parovi su sledeći: Njujork Niks – Majami Hit (0:1), Boston Seltiks – Filadelfija 76ers (0:0), Denver Nagets – Finiks Sans (1:0) i Golden Stejt Voriors – Los Anđeles Lejkrers (0:0).

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR