Glas Javnosti

SRPSKI KOŠARKAŠI U TOP 100 NAJBOLJIH: Jokić i Bogdanović DOMINIRAJU!

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Srpski košarkaši Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović našli su se na listi od 100 najboljih igrača pred početak nove sezone u izboru portala "Bličer riport".

Bogdanović prošle godine nije bio na listi, a sada je na 64. poziciji.

-Bogdana Bogdanovića nije teško promašiti. Njegov uticaj na igru teško da je moguće zanemariti, ali nije ni spektakularan. On ublažava loše napade, ima ulogu “čoveka pored čoveka”. To ne znači da Bogdanović ne ulaže napor. Od drugih “pomoćnih točkova” ga izdvaja velika sposobnost samokreacije. Nije svaki pomoćni igrač sposoban da pogodi koš sa sva tri nivoa. Još manje ih je sposobno da to rade toliko efikasno.

Foto: Tanjug/AP

Prelazak u Atlantu bi trebalo samo da donese još vIše slobode i odvuče fokus odbrane. Tre Jang će gotovo sigurno imati loptu u rukama, dok će Danilo Galinari i Džon Kolins takođe odvlačiti pažnju protivničkih igrača- naveo je ovaj portal.

Jokić je na prethodnoj listi Bličer riporta bio šesti, a ove godine je pao za jednu poziciju:

-Knjiga o Nikoli Jokiću više ne sadrži poglavlje u kom je opisano zašto zaslužuje da bude uključen kad se priča o eliti u ligi. Njegovo mesto među “megastarovima” je za debatu, ali je bespotrebno pričati o tome da li je superstar.

Nijedan visoki čovek ne ume tako dobro da vodi odbranu. Njegova vizija je vidovnjačka.

Ipak, dok su njegovi pasovi ono što ga drži u centru pažnje, on je nekako tiho ušao u sam vrh igrača koji pogađaju kada je najvažnije.  U poslednje dve sezone u poslednjih pet minuta Jokićevi procenti šuta su tačno 50 procenata (87/174), i to u situacijama kada Nagetsi gube ili vode sa manje od pet razlike. Niko nije pogodio više šuteva od njega prošle sezone. Čak je bio najbolji u ligi kada su u pitanju šutevi za četiri sekunde i manje.

Foto: Tanjug/AP

To ne opada ni u plej-ofu. Za tri poena je šutirao 41,6 posto. Tvrdnja da Jokić ima kapacitet da predvodi tim nije stvar trenutka. Dokazao je da ima kapacitet da “nosi” ekipu u poslednjih pet koliko i u prva 43 minuta utakmice- navodi Bličer riport.

Luka Dončić našao se ispred Jokića.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR