Glas Javnosti

SRBIN PAKUJE KOFERE: Aleksej Pokuševski se seli u 'D ligu' da radi na ISKUSTVU i nametne se PONOVO

Košarka
Autor: Glas javnosti

Mladi košarkaš Oklahoma siti Tandera odlazi u "Razvojnu ligu" kako bi mogao da se "izgradi" kao igrač, a plan je da se odatle ponovo nametne timu iz prve lige.

On odlazi u ''babl'', gde će nastupati za razvojni tim ove franšize. To je odluka koju je doneo stručni štab Oklahoma siti Tandera, ali ona ne znači da se više ne računa na Pokuševskog, koji je izabran sa 17. pozicije na draftu. Zapravo je skroz suprotno.

Mladi košarkaš (19) odlazi kako bi sakupio više iskustva koje će moći da primeni u najboljem timu Oklahome.

Za jednog novajliju u ligi on je imao sasvim dobru minutažu na početku sezone, a njegove fizičke predispozicije su pokazale da bi mogao da izraste u ozbiljnog NBA igrača.

Nekadašnji košarkaš Olimpijakosa je tek pre nešto više od mesec dana proslavio 19. rođendan, a već ima dobru minutažu u ekipi Tandera. On je na 16 mečeva u NBA ligi ove sezone prosečno igrao 17,3 minuta. Postizao je 3,4 poena po meču, imao 3,6 skokova i 1,3 assitencije.

Trener Oklahome je odlučio da pored Alekseja Pokuševskog u G ligu pošalje i Taja Džeroma, kog je na draftu prethodne godine izabrala Filadelfija, a zatim je prvu sezonu u ligi proveo u Finiksu.

Zbog problema sa korona virusom, odlučeno je da ove sezone kompletna G liga bude održana u balonu, odnosno da timovi budu izolovani tokom celog njenog trajanja. Igraće se od 10. februara do 11. marta, ali nije sigurno da će Pokuševski tokom celog perioda biti sa razvojnim timom.

Oklahoma ima pravo da ga vrati u ekipu kada proceni da je potrebno.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR