Glas Javnosti

SRBIJA U FINALU EP: Fenomenalne košarkašice boriće se sa Francuskom za ZLATO!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkašice Srbije savladale su Belgiju sa 74:73 i plasirale se u finale Evropskog prvenstva, gde ih u nedelju od 21 sat čeka Francuska, koja je bila bolja od Beelorusije 73:61.

Prve poene našem timu donela je Aleksandra Crvendakić sa poludistance i to uz faul, pa su Srpkinje povele nakon uvodnih poena Belgijanki. Ubrzo je i Sonja Vasić poentirala posle rolinga, te uz novi pogodak Crvendakić, poveli smo sa 7:2. Odbrana je bila perfektna na startu meča, baš kao i Aleksandra Crvendakić, koja je postigla devet od prvih 13 naših poena.

Igrale su sjajno izabranice Marine Maljković, dok šut spolja Belgijanki nije funkcionisao. Mučile su se,a razlika Srbije se povećavala uz pomoć pomenute Aleksandre Crvendakić i Tine Krajišnik. No, u drugoj deonici, sve ono što su naše igračice izgradile, srušilo se kao kula od karata. Sve to, bila je posledica šuta koji se pojavio u belgijskom timu.


Kim Mezdah i Žuli Aleman su pogađale sa distance, posebno se tu misli na drugopomenutu, koja je na poluvremenu imala tri od četiri za tri poena. Skok u odbrani je bio na nešto slabijem nivou, a stao je i šut Srpkinja i Belgija je vodila na pauzi između dva poluvremena.

 

Odgovorile su Srpkinje u trećem kvartalu. Sonja Vasić je bila veoma aktivna, Tina Krajišnik takođe, a bitnu ulogu imala je i Ivon Anderson. Dobra odbrana bila je ključ završnice, naravno, uz mirnu ruku u pojedinim momentima. Ivon Andreson je na dva i po minuta trojkom donela Srbiji +4, međutim, pod košem je bila Ema Meseman i bilo je +2, prednost koju su Srpkinje uspešno čuvale dugo vremena, piše Kurir. 

Ako je Aleksandra Crvendakić bila motor ekipe u prvom delu, onda se isto može reći sa Sonju Vasić u drugom. Posle poena minut pre kraja, iznudila je i faul u napadu. Poenima Nevene Jovanović sa linije penala, Srbija se ponovo popela na +4, svega 20 sekundi do isteka vremena. Deler je ponovo umanjula za dva poena, ali na liniju penala je ubrzo ponovo Nevena Jovanović. Pogodila je jedno na 6.8 sekundi do kraja. Drama je bila na vrhuncu mogao je biti sviran nesportski faul Jelene Bruks nad Viskensovoj. Međutim, nije. Hana Mezdah je pogodila jedan od dva penala i pravljen je faul nad našim igračicama. Nastavio se dramatičan meč. Kim Mezdah je posle vođstva od +4 na sekund i po pre kraja pogodila trojku i bilo je nade za Belgiju.

Potom je Kim Mezdah otela loptu pogodila, ali ispostavilo se posle zvuka sirene i pitanje pobednika rešeno je posle gledanja snimka! Srbija je u finalu i boriće se sa Francuskom za zlato!

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR