Glas Javnosti

Ženska košarkaška reprezentacija sutra u Brazilu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srbija turnir u Belemu otvara duelom protiv Nemačke, u četvrtak, 8. februara

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije putuje sutra u brazilski Belem na FIBA olimpijski kvalifikacioni turnir.

Srpkinje će od 8. do 11. februara igrati protiv Brazila, Nemačke i Australije.


Za plasman na treće uzastopne Olimpijske igre, izabranicima Marine Maljković biće potrebno da posle tri odigrana duela zauzmu jednu od prve tri pozicije u grupi.

- Kao i uvek naša očekivanja su velika i nadamo se najboljem, nadamo se pobedama i ulazimo maksimalno ozbiljno u ovaj turnir, obzirom da nemamo dovoljno vremena koliko bismo želele za pripremu utakmica. Bićemo u punom sastavu tek kad stignemo u Brazil, ali vredno radimo i nadam se da ćemo biti spremne za 8. februar kada počinje takmičenje - rekla je kapiten srpskog nacionalnog tima Tina Krajišnik za sajt KSS. - Ranije smo se susretale sa svakom od naših rivalki u Belemu, a naviše problema očekujem protiv Australije, ekipe sa kojom smo igrali neke najteže utakmice, koje su čini mi se uvek posebno motivisane protiv nas. Sećamo se i ranijih Olimpijskih igara, gde smo se sastajali, tako da verujem da će ta utakmica biti veoma izazovna i teška, ali opet ne treba potceniti ni druge ekipe, naročito Brazil koji je domaćin.


Srbija turnir u Belemu otvara duelom protiv Nemačke, u četvrtak, 8. februara. Posle dana pauze, za vikend će odigrati i preostala dva meča – u subotu protiv Brazila i u nedelju protiv Australije.


Glas javnosti/SŽ

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR