Glas Javnosti

Srbija osigurala mesto na Olimpijskim igrama u košarci: Nemice poražene, naše košarkašice idu u Pariz!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Parizu i pored samo jedne pobede na kvalifikacionom turniru koji je održan u brazilskom Belemu! Veliki uspeh izabranica Marine Maljković potvrdile su Nemice.

Naime, evropski suparnik koji je bio bolji od našeg tima u prvom kolu je u trećem savladao upravo Brazila vrlo tesno 73:71, ali im je i to bilo dovoljno da zadrže drugo mesto i zajedno sa nama prođu na najveću smotru sporta. 


Nakon hrabrog otpora Srbije Australiji ranije tokom večeri (73:75) koja je u prve dve runde gazila rivale, bilo je poznato da bi nas isključivo pobeda Brazilki sa sedam razlike uz 74 ili više datih poena odvojila od OI. Čudo se nije dogodilo, pa će naše dame ponovo učestvovati, a nadamo se i napraviti neko iznenađenje.

Fibih i Sabali su sbile najefikasnije u pobedničkom timu sa po dabl-dablom od 22 poena i 11 skokova, odnosno odnosom 20-11 u iste dve statističke kategorije, dok su na drugoj strani Dantas i Silva dale 20 odnosno 19 uz 13 uhvaćenih lopti.

U prethodna dva izdanja Srbija je bila četvrta i u Tokiju, ali i Riju nas je borbi za bronzu porazila reprezentacija Francuske. I pored toga što je ekipa podmlađena nada za medalju svakako postoji.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR