Glas Javnosti

Srbija kreće po mesto na Eurobasketu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Prvo protiv Finske, domaćina prvenstva

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 20 sati protiv Finske u hali "Aleksandar Nikolić" počinje kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine.

Izabranici selektora Svetislava Pešića prvi put igraće pred domaćom publikom posle osvajanja svetskog srebra u Manili, a tribine će biti ispunjene do poslednjeg mesta.


"Svesni smo svojih mogućnosti, ali nikog nećemo potceniti. Prvo, ovo je početak kvalifikacija. Ono na čemu mi moramo da insistiramo i da o tome vodimo računa je da igramo protiv Finske. Svi unutar tima, i igrači, nikoga ne potcenjujemo. Svesni smo naših mogućnosti, ali, istovremeno, nismo sami. Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci", rekao je selektor Svetislav Pešić.

On je podsetio da je Srbija pre nekoliko godina, izgubila od Finske i dodao da su Finci u međuvremenu dobili i Sloveniju, kao i Hrvatsku

"Imamo ogroman respekt prema njima i tako ulazimo u utakmicu. Naravno, uvek je podrška publike važna. Navijači koji dolaze da podrže reprezentaciju trebalo bi da znaju da igramo protiv ekipe koja je timski izvanredna i da nam je njihova podrška veoma važna", zaključio je Pešić.


Na raspolaganju selektoru za meč protiv Finaca i u ponedeljak protiv Gruzije su: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Trojica od navedenih igrača neće biti u protokolu.

Osim Finske i Gruzije u grupi G sa Srbijom je i Danska.

Pošto je Finska kao jedan od domaćina Evrobasketa obezbedila plasman na kontinentalnu smotru, na Evropsko prvenstvo će se plasirati dve najbolje plasirane selekcije iz grupe ne računajući Finsku. 


Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR