Glas Javnosti

ŠOKANTAN PORAZ PARTIZANA: Sve manje šansi za top 10 Evrolige! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

U utakmici 32. kola Evrolige, košarkaši Partizana izgubili su od Olimpijakosa na svom parketu rezultatom 69:74.

Znali su crno-beli još pre početka meča od kolike je važnosti ova utakmica, i da bi pobeda dosta toga donela, a poraz dodatno zakomplikovao situaciju.

Izabranici Željka Obradovića grčevito se bore za poziciju koja vodi u plej-in, do kraja sezone nije ostalo još mnogo, te im je svaka pobeda od presudnog značaja.


Crno-beli su maksimalno motivisano ušli u meč, sve je krenulo po planu, skok su kontrolisani, šut ih je služio kako treba, dok su gosti delovali izgubljeno na parketu. Uspeli su u prvoj četvrtini da košarkaši Partizana dođu i na +9, ali se Olimpijakos konsolidovao i vratio u igru.

U drugoj četvrtini usledile su neshvatljive greške košarkaša Partizana, suprotno od svega viđenog u prvoj deonici. Lepe košarke nije bilo, koncentracija je popustila, igrači Željka Obradovića su olako gubili lopte, ali na njihovu sreću gosti to nisu kaznili, te je usledila rezultatska klackalica u nastavku.

Uspeli su igrači Partizana da se nekako dovedu u red, i ponovo zaigraju kako treba u napadu, dok gostima ništa nije polazilo za rukom, pa je Parni valjak posle prvog poluvremena ponovo imao lepu prednost (40:32).


Nastavili su crno-beli u istom ritmu, pa su i u trećoj četvrtini održavali prednost, a pred ulazak u poslednji kvartal igrači Partizana imali su velikih +13.

Ipak, ta prednost se veoma lako istopila, pošto su Grci napravili seriju od 12:0 na početku poslednje deonice, što je šokiralo sve u Areni, a crno-belima nije prvi put da to sebi dozvoljavaju.

Igra Partizana se tada potpuno raspala, dok su gosti to iskoristili i lako se vratili u meč.

Uspeli su igrači Partizana da sami sebi zakomplikuju situaciju, i ispuste veliku prednost i potpunu kontrolu, pa da unesu nepotrebnu neizvesnost u samoj završnici.


Katastrofalne greške su se nastavile, Obradović je besneo, ali uzalud... Grci su u jednom momentu i poveli sa 64:61, a tada je na scenu stupio Panter koji je važnim poenim uspeo ponovo da donese prednost svom timu.

Ipak, usledila je nova rezultatska klackalica, nova drama iz koje je grčki tim izašao kao pobednik, što je šokiralo više od 20.000 navijača u Štark Areni, s ozbzirom da je Partizan imao "dobijen" meč i sve u svojim rukama!

Najdžel Vilijams-Gos je bio najbolji u pobedničkom timu sa 17 poena, dok je Kostas Papanikolau dodao 13 poena. Na drugoj strani istakao se Kevin Panter sa 19 poena, a Frenk Kaminski završio meč sa 14 poena.

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR