Glas Javnosti

SKANDAL U NBA: Traži se poništenje utakmice

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ovo se ne pamti, Portland traži da se meč sa Oklahoma Sitijem poništi!

Ozbiljan skandal izbio je u NBA posle pobede Oklahoma Sitija nad Portlandom 111:109. Utakmica je bila napeta i ključni momenat je bila greška Malkoma Brogdona koji je grešku u vođenju na 15 sekundi pre kraja meča. Ta odluka nije sporna, ali je sporno što je Portland tražio tajmaut pre nego što se to desilo. 

Prvi trener Trejlblejzersa Čonsi Bilaps je već posle meča bio jako besan na sudije jer mu nisu odobrili tajmaut. Na samom meču je izbačen zbog toga što je ušao na teren i burno protestovao. 


"Imamo tajmaute. Sudije su uglavnom spremne na to, za takve situacije. Ja sam na polovini terena i pokušavam da uzmem tajmaut, frustrirajuće se. Moji momci su se mnogo trudili i igrali za to. Jako je frustrirajuće", rekao je posle meča ljutiti Bilaps.

Da stvar bude gora u momentu kada je Bilaps dobio tehničku bilo je 109:108 za Portland. Zatim je Šej Gildžus-Aleksander pogodio jedno od dva bacanja i izjednačio na 109:109. Zatim je Džejlen Vilijams pogodio šut za pobedu dve sekunde do kraja i tako rešio meč. Sudija Bil Kenedi je posle meča istakao da Bilaps nije dobio tajmaut jer su arbitri bili fokusirani na igru i bilo im je teško da vide Bilapsa. 


"Sudijska pozicija drugog sudije je bila ispred Čonsija Bilapsa što je otežalo prvom sudiji da vidi i da čuje zahtev za tajmaut. Kasnije je sudija ispravno dosudio duplo vođenje lopte i tehničku", navodi se u izveštaju sudije Bila Kenedija.

Pošto svaki NBA tim ima 48 sati da uloži potest ligi i pet dana da dostavi dokaze sada će se otvoriti istaga u kojoj će sama liga nakon isteka sedam dana imati još pet dana da odluči o zahtevu Portlanda. Poslednji put se desilo da se NBA meč poništi 19. decembra 2007. godine kada su sudije pogrešile i izbacile su Šakila ONila sa pet faulova iz igre. Do sada je samo šest utakmica ponovljeno u istoriji lige.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR