Glas Javnosti

Saigrač ima samo reči hvale za mladog Nikolu Jovića

Košarka
Autor: Glas javnosti

Pratite nas Bam Adebajo je u tandemu sa Tajlerom Hirom predvodio Majami do trijumfa nad Hjuston Rokitsima, a zapaženu ulogu imao je i talentovani Nikola Jović. Amerikanac je nahvalio 20-godišnjeg Srbina rođenog u Lesteru, poručivši da je poseban i da je njegova posvećenost na terenu i van njega neverovatna.

Iskusni Adebajo je sa 22 poena bio drugi najefikasniji akter u redovima Majamija, iza Tajlera Hira sa 28 poena, a nije štedeo reči hvale na račun Nikole Jovića.

„Nikola je poseban na svoj način. Može da dribla, da šutira i da asistira. Visok je 208 centimetara i teku mu je 20 godina, Kad god sam u teretani, uvek ga vidim“, izjavio je Bam Adebajo, nahvalivši saigrača koji je bio „iks faktor“ Hita u pobedi nad Hjuston Rokitsima 120:113.

Posle zapažene partije u meču u kom je ponovo bio starter, nakon što mu je trener Erik Spolstra ukazao poverenje, Jović je poručio da se oseća fantastično jer ima podršku ekipe.



„Osećam se odlično. Pre svega jer smo pobedili. Igrao sam poslednjih četiri-pet utakmica i pobedili smo jedan. Ono što me najviše zanima su pobede. Želim da pobeđujemo i da napredujem. Pravim nekad neke jeftine faulove, puštam ih nekad da pogode, ali napredujem iz dana u dan i to je ono što je najbitnije“, istakao je Jović, koi je susret završio sa šest poena, osam skokova, šest asistencija, dve ukradene lopte i dve blokade.

Srpski reprezentativac koji je blistao na Mundobasketu u Maniliu, istakao je i da mu posebno znači podrška najboljeg u Majamiju – Džimija Batlera, kao i ostalih saigrača.

„Džimi, Kajl, Bem, Tajler i svi ostali veruju u mene. Nije bilo dobro šutersko veče, ali jeste ostalo. Oni su pronalazili mene, ja sam pronalazio njih i to je to. Lako je zaista igrati sa ovim momcima. Kad god sam na terenu i kada sam otkriven znam da će me pronaći i da će lopta doći do mene. Srećan sam što igram sa njima, trudim se da napredujem i da napravim razliku“, zaključio je Nikola Jović.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR