Glas Javnosti

Pešić reagovao na Bjelicinu penziju

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nema dileme da je u košarkaškoj Srbiji glavna vest dana odlazak Nemanje Bjelice u košarkašku penziju. Izazvalo je to reakciju i selektora "orlova" Svetislava Pešića.

Upravo je popularni Kari prvi dao priliku Bjelici u Crvenoj zvezdi, pa se sada emotivnim rečima oprostio od svežeg penzionera.

- Nemanja treba da bude ponosan na sve što je uradio u karijeri. On nije samo imao fantastičnu karijeru, već je bio jedan od retkih koji je načinom igre, menjao čitavu košarkašku igru. Veoma je značajan bio za stvaranje nove Zvezde, a njegov značaj za celokupan razvoj srpske košarke je nemerljiv. Pre svega mu želim dobro zdravlje i dobar izbor šta će raditi u budućnosti, sa željom da uvek ostane u košarci - rekao je Pešić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.


I prvi čovek našeg Saveza Predrag Danilović je istakao značaj Bjelice u reprezentaciji Srbije.

- Nemanji na prvom mestu želim dobro zdravlje i puno uspeha nakon bogate košarkaške karijere. Na terenu i van njega, bio je neko ko druge čini boljim i od koga su saigrači već u ranoj fazi karijere mogli dosta toga da nauče. U ime Кošarkaškog saveza Srbije, želim posebno da mu se zahvalim na doprinosu koji je našoj košarci dao kroz reprezentativne selekcije - reči su nekada legendarnog košarkaša.

Tridesetšestogodišnjak je karijeri je igrao za austrijsku Arkadiju, Crvenu zvezdu, Кaha Laboral, Fenerbahče, Minesotu, Sakramento, Majami, Golden Stejt i potom ponovo Fenerbahče. Prošlog leta se vratio u klub sa Kalemegdana, ali nije ponovo zaigrao u crveno-belom dresu, da bi danas objavio da je to - to.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR