Glas Javnosti

Ovo su rivali našim Lavicama

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. na turniru u Brazilu protiv selekcije domaćina, Australije i Nemačke, odlučeno je žrebom u mađarskom Šopronu. Turnir će biti odigran u Rio de Žaneiru.

Naše košarkašice žrebane su iz trećeg šešira, a u izvlačenju su učestvovale naša trofejna kapitenka Jelena Bruks i bivša mađarska reprezentativka Lenka Kiš.

Pored našeg, biće odigrana još tri turnira. Na kvalikacionom turniru u Ksianu će pored domaćina Kine igrati i Novi Zeland, Francuska i druga selekcija iz američkih pretkvalifikacija. U Antverpenu će se za nastup na OI u Parizu boriti selekcije Belgije, Senegala, Nigerije i SAD, a u Šopronu će igrati Mađarska, Španija, Japan i prva selekcija iz američkih pretkvalifikacija.


Poslednje dve reprezentacije koje će učestvovati na ovim turnirima biće poznate posle američkih pretkvalifikacija koje se održavaju od 9. do 13. novembra.

Direktan plasman na OI već su obezbedile Sjedinjene Američke Države, kao svetski šampion, i Francuska, kao domaćin Olimpijskih igara. Ove dve reprezentacije igraće kvalifikacione turnire bez takmičarskog značaja, pa će iz njihovih grupa vizu za OI obezbediti još po dve selekcije, dok će iz preostale dve grupe plasman obezbediti po tri nacionalna tima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR