Glas Javnosti

Ovo je ćerka Željka Obradovića koja se retko pojavljuje u javnosti (FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Željko Obradović je ikona Partizana, što je po ko zna koji put potvrđeno i tokom meča protiv Efesa u četvrtak uveče (100:90) na kome je legendarni trener dobio podršku navijača kakva se retko viđa. I dok se o uspesima sadašnjeg trenera Partizana zna toliko, o njegovoj porodici nema mnogo informacija. Ćerka Željka Obradovića Anja velika je misterija.

Željko Obradović je najuspešniji evropski košarkaški trener u istoriji i o njegovim podvizima se iznova i iznova govori.

S druge strane, o njegvoom privatnom životu se znatno manje zna.




Privatan život od početka karijere pa sve do danas, sebično čuva daleko od očiju javnosti. Porodica je njegova mirna luka, a za razliku od mnogih koji ceo svoj život "serviraju na tacni" trener Partizana to ne želi i ne radi.

Poznato je da je u skladnom braku sa suprugom Vesnom sa kojom ima Sina Đorđa i ćerku Anju, koja mu je podarila unuku Milicu.

Sin Đorđe bavi se košarkom i krenuo je očevim stopama, dok plavokosa Anja živi u Barseloni, obožava umetnost i svaki očev uspeh energično i sa oduševljenjem isprati na društvenim mrežama, ali se retko kada pojavljuje u javnosti kao ćerka legendarnog oca. Rođena je u Beogradu 1985, a interesantno je da joj je rođendan na isti dan kao i tati Željku.



Magistrirala je menadžment umetnosti i dizajna na Univerzitetu umetnosti u Londonu. Međunarodni program liderstva za menadžment vizuelnih umetnosti završila je na Univerzitetu u Njujorku i Gugenhajmu (Njujork, Bilbao, Abu Dabi). Usavršavala se i u sekciji Umetnost i biznis na Sotheby’s Institute of Art u Londonu.

Zbog svog posla Anja je često menjala mesto za život, pa je tako boravila od Pariza i Beograda do Ljubljane.

 

Upoznavanje drugih kultura i putovanja su u njoj probudili strast prema jezicima – priča se da govori čak sedam. U svom rodnom gradu Anja je otvorila umetničku galeriju Hestia, a inspiracija za ime joj je bila grčka boginja ognjišta, arhitekture, porodice.



U februaru 2021. Anja je postala mama – rodila je ćerku Milicu, prvo unuče velikog Žoca. A da je prava avanturistkinja, govori i to što joj je hobi – padobranstvo.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR