Glas Javnosti

NIKO NIKADA KAO LEBRON DŽEJMS: Prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je postigao više od 40.000 poena! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Los Anđeles Lejkerse u gostima rezultatom 124:114, a novu brutalnu partiju pružio je Nikola Jokić koji je vodio tim Majka Melouna ka trijumfu i pokvario je slavlje Lebronu Džejmsu koji je na ovom meču ispisao istoriju NBA lige.

Srpski as meč je završio sa 35 poena, deset skokova i sedam asistencija, te će "Kralj" Džejms pamtiti njega umesto nestvaran poduhvat koji je napravio. Naime, Lebron je na meču Lejkersa i Nagetsa postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je upisao više od 40.000 poena.

To mu je pošlo za rukom već u drugoj četvrtini meča protiv Nagetsa, a na kraju je susret završio sa 26, ali i pored toga ovo veče neće pamtiti po dobrom.

Lejkersi su bolje otvorili meč, prvu četvrtinu su dobili sa 33:27, a na poluvremenu su imali i plus osam, bilo je 66:58.

Ipak, u nastavku se Jokić i ekipa bude, dobijaju treću četvrtinu sa 31:23 i uvode meč u neizvesnu završnicu. Susret je rešen u poslednja četiri minuta, Lejkersi su vodilii sa 110:108, ali su Nagetsi predvođeni Jokićem i Marijem ušli u seriju, te stigli do nove pobede. Pored Nikole Jokića koji je bio najbolji pojedinac ovog meča, u timu Denvera istakli su se i Porter sa 25 poena i deset skokova, kao i Mari sa 24 poena i 11 asistencija.


Kod Lejkersa su bolji od ostalih bili pomenuti Lebron Džejms i Ostin Rivers koji je dodao 19 poena i 14 asistencija.

Denver je trenutno treća ekipa Zapada sa 42 pobede i 19 poraza, dok su Lejkersi deseti u istoj konferenciji sa skorom 33-29.

Koliko će biti teško oboriti ovaj rekord, pokazuje i ova statistika.

Naime, da bi postigli 40.000 poena, morate da 20 godina igrate po 67 utakmica svake sezone i da na njima prosečno beležite 30 poena. Zaista zvuči suludo.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR