Glas Javnosti

MILUTINOV: Niko sem nas igrača i trenera nije verovao da možemo postići nešto

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srbija nije uspela da se domogne zlata na Svetskom prvenstvu u Manili, ali i srebro je zaista vrhunski rezultat. Šta o njemu kažu Nikola Milutinov, Vanja Marinković i Dušan Ristić? Pa, provejava žal za propuštenom prilikom.

Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Milutinov izjavio je da je njegov tim ostvario velikih uspeh osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Manili.

Srbija je u finalu Mundobasketa poražena od Nemačke 83:77.

„Ja nisam bio na nivou na kome sam bio tokom ovog turnira, mnogo mi je teško zbog toga. Srebro je veliki uspeh pogotovo sa timom koji smo došli, niko nije verovao. Igrali smo zajedno na čitavom turniru, pokazali smo timsku igru. Moglo je bolje, ali ni srebro nije loše", rekao je Milutinov novinarima po završetku meča.

Milutinov je na ovom meču postigao samo dva poena, a imao je četiri skoka i četiri asistencije.

„Nemci su se spremili za mene, udvajali su me i tražio sam svoj ritam da se pronađem, nisam uspeo. Utakmica je gotova, moram da radim bolje i da se spremim za sledeći turnir", dodao je centar Olimpijakosa.

Milutinov je istakao da je Nemačka igrala u najboljem sastavu na Svetskom prvenstvu.
„Nemci su zasluženo došli do zlatne medalje na SP, pošto nisu izgubili nijedan meč", naveo je srpski košarkaš.
Srbija je u finišu meča propustila da napravi preokret.

„Vratili smo se posle treće četvrtine i iz kornera smo mogli trojkom da se vratimo. Međutim, lopta nije ušla. U košarci je tako nekad uđe nekad ne uđe, večeras nije htelo. Mislim da je i ovo veliki uspeh, jer niko sem nas igrača i trenera nije verovao da je nešto ovako moguće. Samo bi trebalo da radimo, da verujemo u sebe i zlato će doći jednog dana", zaključio je Milutinov.

Na njegove reči nadovezao se Vanja Marinković.

„Imamo za čim da žalimo. Srebro se dobija, a zlato se osvaja. Veliki turnir za sve nas, počev od Bogdana Bogdanovića. Čestitam svima, kao i stručnom štabu. Dali smo maksimum, mogli smo da budemo sa svojima ovog leta, okupili smo se u julu u Staroj Pazovi. Na kraju se sve isplatilo, moglo je ovo odličje da bude malo sjajnije. igrali smo finale protiv Nemačke. Veliki je ovo uspeh, ali imamo za čime da žalimo. To je sport. Kao da smo malo pali na ovom meču. Više su grizli od nas, iskren da budem. Tako sam ja video, možda grešim. Izašli su bolje od nas u drugom poluvremenu“, rekao je Marinković posle meča.

Ocenu je dao i Dušan Ristić.

„Smatram da smo ostvarili veliki uspeh. U ovom momentu smo svi emotivno ispražnjeni jer smo dali svoj maksimum. Očekivali smo svi da ćemo pobediti u ovoj utakmici i da ćemo osvojiti dugo čekano zlato. Nemačka je danas bila bolji tim i zasluženo su osvojili prvenstvo. Mislim da imamo zbog čega da budemo srećni", istakao je Ristić po završetku meča.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR