Glas Javnosti

Lavice ubedljivo protiv Severne Makedonije

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkašice Srbije gostuju Severnoj Makedoniji u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naš tim biće veliki favorit da na ovoj utakmici dođe do druge pobede.

Najefikasnija kod našeg tima bila je Angela Dugalić sa 17 poena, a pratile su je Ivon Anderson sa 14, Tina Krajišnik sa 11, odnosno Ivana Raca sa deset poena.

Sa druge strane, kod domaće selekcije istakle su se Anđelika Mitrašinovski sa 19 poena, dok su Ilina Selčova i Merit Hempe dodale po 13 poena.


Činilo se da je na meču u Skoplju mnogo toga rešeno već nakon prvih deset minuta košarke u dvorani SRC Kale. Naše košarkašice su, nakon nešto sporijeg starta, ubacile u brzinu više i već krajem prve deonice došle do dvocifrenog plusa. Ivana Raca i Maša Janković bile su igračice koje su Srbiji donele plus od 18 poena nakon prvog perioda, dok su dobre role u finišu donele i Anđela Dugalić i Aleksandra Katanić.

Malo su spustile nogu sa gasa izabranice Marine Maljković u drugoj deonici, koju su dobile sa pet poena, što je našem nacionalnim timu donelo plus od ogromnih 23 poena nakon 20 minuta košarke u prestonici Severne Makedonije. Prilično mirnu i rutinsku igru videli smo u režiji Srbije, a košarkašice su fenomenalno podelile poene, a o tome dovoljno govori činjenica da nijedna od njih još uvek nije dvocifrena. 


Ipak, Anđela Dugalić, Ivon Anderson, Ivana Raca, Maša Janković i Tina Krajišnik iznele su veći deo tereta na svojim leđima, što je bilo dovoljno da se dobar deo pitanja oko pobednika susreta reći već u prvom poluvremenu. Nešto što je takođe bilo pozitivno jeste rola talentovane Katarine Knežević. Ova 18-godišnja košarkašica uspela je da za osam minuta na parketu upiše šest poena.

Nije želela naša reprezentacija više da štedi bespomoćnog rivala, te su nakon pola sata košarke došle do ogromne prednosti od čak 33 poena! Istinski su plesale reprezentativke Srbije u SRC Kale, a Anđela Dugalić i Ivon Anderson preuzele su primat u trećoj deonici i definitivno rešile dileme oko pitanja pobednika na ovom meču, ukoliko je uoošte i bilo. Tina Krajišnik i Ivana Raca su takođe dvocifrene, a do kraja meča je Marina Maljković držala igračice koje do sada nisu dobile mnogo prilike.

Finiš meča je bio stvar rutine za naš nacionalni tim, koji nakon dva meča ima isto toliko pobeda.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR